Το Μουσείο Ηρακλείου επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, όπου άνοιξαν οι δύο πρώτες αίθουσες μετά από έξι (6) χρόνια, και φιλοξενούνται εκθέματα της Αρχαϊκής –  Κλασικής περιόδου (αίθουσα Α) και Ελληνιστικής  – Ρωμαϊκής περιόδου (αίθουσα Β).

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του Αρχαιολογικού Μουσείου κ. Ρεθεμνιωτάκη Γιώργο αλλά και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών μέχρι την πλήρη λειτουργία του.

Τον επόμενο μήνα θα δοθεί σε λειτουργία μία ακόμη αίθουσα του Μουσείου όπου θα φιλοξενήσει Τοιχογραφίες του Μινωικού Πολιτισμού ενώ σταδιακά και σε διάστημα ενός έτους θα λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες αίθουσες (σύνολο 25). 

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την λειτουργία των δύο αιθουσών σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας με χιλιάδες και μεγάλης αξίας ευρήματα, και κάλεσε του πολίτες να επισκεφτούν τους χώρους του μουσείου για να θαυμάσουν  τα εκθέματα – αριστουργήματα.

Τέλος ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται για να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό έργο για το Ηράκλειο και την Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook