Η κοινή ανάληψη χρεών είναι ήδη εδώ», διαπιστώνει ο εκπρόσωπος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ προσθέτοντας ότι «το οικονομικό ρίσκο που αναλαμβάνει η Γερμανία έφθασε το 1 τρισ. ευρώ».

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο εκπρόσωπος για οικονομικά θέματα της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD υπολογίζει σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο ευρώ το οικονομικό ρίσκο που αναλαμβάνει η Γερμανία στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε συνέντευξή του στν γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung τονίζει ότι «η κοινή ανάληψη χρεών είναι ήδη εδώ» και πως «η Γερμανία αναλαμβάνει εγγυήσεις όχι μόνο για την στήριξη της Ελλάδας και το μηχανισμό στήριξης με συνολικά 310 δισ. ευρώ, αλλά και με πολύ μεγαλύτερα ποσά για τις "συναλλαγές" της ΕΚΤ».

Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών άσκησε κριτική στην ΕΚΤ για τον αδιαφανή και μη δημοκρατικό τρόπο με τον οποίο λαμβάνει αποφάσεις, ενώ εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η Γερμανία έχει μόνο μια ψήφο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, όπως για παράδειγμα η Μάλτα.

Ο Κάρστεν Σνάιντερ τονίζει επίσης ότι η χρηματοδότηση ελλειμμάτων από την ΕΚΤ δεν είναι ο σωστός δρόμος αντιμετώπισης της ευρωκρίσης, όμως «η Άνγκελα Μέρκελ προτιμά αυτό τον δρόμο για να αποφύγει νέες ψηφοφορίες στο γερμανικό κοινοβούλιο σχετικά με την αύξηση των εγγυήσεων που αναλαμβάνει η Γερμανία».

(in.gr)