Την εικόνα εγκατάλειψης που εξακολουθεί να παρουσιάζει το Εθνικό Στάδιο Χανίων επαναφέρει για δεύτερη φορά στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης. Ο Χανιώτης πολιτικός για άλλη μια φορά επισημαίνει στον Υπουργό την επιτακτική ανάγκη ανάπλασης του Σταδίου και την δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης ο οποίος θα επιτρέψει, την ανάδειξη των ανατολικών οχυρώσεων της πόλης και θα αποκαταστήσει την ιστορική αισθητική του χώρου.
Αναλυτικά στην ερώτηση του ο κ. Βαλυράκης αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,
Το Εθνικό Στάδιο Χανίων αποτελεί μέρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Χανίων που κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1930 και το οποίο βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων, κοντά στη νοτιοανατολική πλευρά των ενετικών τειχών που περιβάλλουν την παλιά πόλη. Σήμερα, το Εθνικό Στάδιο Χανίων παρουσιάζει, δυστυχώς, εικόνα εγκατάλειψης, ενώ πλέον καθίσταται αδήριτη η ανάγκη για δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης, δεδομένου ότι ως χώρος στάθμευσης χρησιμοποιούνται χώροι των ενετικών τειχών.
Η κατασκευή χώρου στάθμευσης θα επιτρέψει την ανάδειξη των ανατολικών οχυρώσεων της πόλης και θα αποκαταστήσει την ιστορική αισθητική του τόπου. Είναι γεγονός ότι το Υπουργείο καταβάλλει τα τελευταία χρόνια έντονες προσπάθειες με την ένταξή τους στο ειδικό καθεστώς των Μεγάλων Αρχαιολογικών Έργων.
Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει στάσιμη και η ανάπλαση του χώρου για ήπια χρήση αποτελεί επιτακτική προτεραιότητα για την πόλη όχι μόνο όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και στην αισθητική της καθόσον χρησιμοποιούνται αντιδεοντολογικά για χώρο στάθμευσης οι ενετικές οχυρώσεις.
Ύστερα από τα παραπάνω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ, για τις ενέργειές σας προκειμένου να προχωρήσουν με συντονισμό οι ενέργειες ανάπλασης του σταδίου, ενώ ζητείται η άμεση χρηματοδότηση της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με το ποσό των 100.000€, ώστε να προχωρήσουν οι διερευνητικές αρχαιολογικές τομές εντός του σταδίου που θα επιτρέψουν τη συνέχιση του έργου.
»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook