Θετικό ήταν το πρώτο δείγμα της νέας Εθνικής που θέλει να φτιάξει ο Φερνάντο Σάντος ενόψει των προκριματικών για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Με σκόρερ τους Τοροσίδη (7\’), Κ. Παπαδόπουλο (11\’) και Μήτρογλου (56\’) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα \”άλωσε\” το Όσλο επικρατώντας 3-2 της Νορβηγίας.
Η σχετική ενημέρωση της ΕΠΟ αναφέρει:
Η Εθνική Ανδρών νίκησε σε φιλικό ματς στο Όσλο 3-2 τη Νορβηγία, παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο. Τοροσίδης (7΄), Κ.Παπαδόπουλος (11΄) και Μήτρογλου (56΄) οι σκόρερ της «γαλανόλευκης».
Η Εθνική στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν καταιγιστική. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία με την κεφαλιά άουτ του Σαμαρά στο 4΄από το ύψος του πέναλτι και δύο τέρματα με τους Τοροσίδη στο 7΄(σέντρα-σουτ από πλάγια θέση) και Κυριάκο Παπαδόπουλο στο 11΄ (κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα, καθώς μείωσαν στο 13΄ το σκορ με το σουτ του Χάνγκελαντ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μανιάτη, αλλάζοντας πορεία). Οι Νορβηγοί πήραν στη συνέχεια τον έλεγχο του αγώνα, κλείνοντας παράλληλα τους διαδρόμους για τους Έλληνες παίκτες. Οι ευκαιρίες, ωστόσο, δεν έλειψαν για την ελληνική ομάδα. Στο 32΄ ο Σπυρόπουλος επιχείρησε δυνατό σουτ, με τον Γιάρστεϊν να μπλοκάρει τη μπάλα και στο 37΄ ο Φορτούνης μόνος απέναντι στον Νορβηγό τερματοφύλακα δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Αμπντελάουε και στο 38΄ ο Χούσεκλεπ έπιασε αφύλακτος την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Καρνέζη.
Η Εθνική μπήκε … φουριόζα και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μήτρογλου αφού δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Γιάρστεϊν στο 53΄ και να σκοράρει στο 55΄ με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, τα κατάφερε στο 56΄ με ένα εκπληκτικό σουτ από πλάγια θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Ήταν το πρώτο γκολ του Μήτρογλου με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, να αντιδράσουν άμεσα, όμως ο Αμπντελάουε μόνος από το ύψος του πέναλτι στο 58΄ σούταρε ψηλά άουτ. Τελικά, κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 75΄ με το κοντινό σουτ του Ρίισε που εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της ελληνικής άμυνας. Μάλιστα, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 78΄με τον ίδιο παίκτη, όμως ο Καρνέζης πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα.  Στη συνέχεια και έως το τέλος του παιχνιδιού, η ελληνική ομάδα κράτησε το αποτέλεσμα χωρίς να διατρέξει σημαντικούς κινδύνους.
Ο Ιρλανδός διαιτητής, Άλαν Κέλι, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Σάντερλουντ, Τζιόλη, Μήτρογλου, Δημούτσο.
ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γιάρστεϊν, Χέγκλι, Ντεμίντοφ (38΄ Ρπόγκνε), Χάνγκελαντ (79΄ Ρούουντ), Χένρικσεν (46΄ Έικρεμ), Χούσεκλεπ (62΄ Σάντερλουντ), Ρίισε, Νόρντβεϊντ, Αμπντελάουε (62΄ Μπράατεν), Ελιουνούσι, Πέντερσεν (46΄ Γκρίντχεμ)
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (46΄ Βύντρα), Σπυρόπουλος (81΄ Σιόβας), Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (46΄Νίνης), Τζιόλης (81΄ Δημούτσος), Κατσουράνης, Σαμαράς (46΄ Μήτρογλου), Φορτούνης, Σαλπιγγίδης (70΄ Χριστοδουλόπουλος)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook