Με απόφαση της η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζομένους στην Αυτοδιοίκηση στο νομό Ηρακλείου να προχωρήσουν σε στάση εργασίας της ερχόμενη Δευτέρα με αφορμή τον διαγωνισμό για την αποκομιδή απορριμάτων από ιδιώτες στο δήμο Μαλεβιζίου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Μαλεβιζίου. 

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

\’\’Η πρώτη προσπάθεια του Δήμου Μαλεβιζίου Κρήτης για να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ με τη μαζική, αγωνιστική και ενωτική παρουσία των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 απετράπη.

Η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου πριν ακόμα τελειώσει η αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε τη συνέχιση-επανάληψη της Δημοπρασίας για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 στις 10.00 το πρωί καθώς δεν έκανε αποδεκτή την παρέμβαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και των Συλλόγων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης να αποσύρει την απόφασή της.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου με την επιμονή της να προχωρήσει στην εκχώρηση σε ιδιώτες της αρμοδιότητας της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων έχει επιλέξει συνειδητά να προχωρήσει στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. ιδιαίτερα σε μια περίοδο που από την πολιτική των μνημονίων και της τρόικα οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση.

Για την αποτροπή και αυτής της προσπάθειας του Δήμου Μαλεβιζίου η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι για όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης και την πραγματοποίηση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 9.00 το πρωί στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΑΖΙΟΥ ώστε να μην επιτραπεί η συμμετοχή σε κανένα ιδιώτη εργολάβο.

Και αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης με τη ενωτική, αγωνιστική και δυναμική παρουσία τους θα υπερασπίσουν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και το δικαίωμα στην εργασία τους.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook