«Ρασούλη τα τραγούδια σου, πάντα θα τραγουδιούνται και οι Έλληνες νοσταλγικά εσένα θα θυμούνται».

Με μία μαντινάδα και το ριζίτικο «Κόσμε χρυσέ, κόσμε αργυρέ» συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές αποχαιρέτησαν νωρίς το απόγευμα, σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης, τον Μανώλη Ρασούλη στην τελευταία του κατοικία στο Α΄νεκροταφείο.

Ο ασυμβίβαστος Κρητικός μουσικός, που πέθανε αιφνίδια στα 66 του χρόνια, κηδεύτηκε σήμερα με έξοδα της ΑΕΠΠΙ, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

Ανάμεσά τους ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, η Χάρις Αλεξίου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Ηλίας Λογοθέτης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Ζουγανέλης και η Γλυκερία.

«Ο πολύς κόσμος γνωρίζει τα 2/10 του Μανώλη Ρασούλη. Τα υπόλοιπα 8 παραμένουν μυστικό», δήλωσε ο Μ. Ανδρουλάκης.

«Το τελευταίο χαρτί του Μανώλη ήταν να μας αιφνιδιάσει με τον τρόπο που έφυγε», είπε η Χ. Αλεξίου, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα, «επαναστάτη του σύγχρονου λόγου με ζωντάνια και ενέργεια».

«Έγραψε υπέροχα τραγούδια αλλά με πόση μοναξιά τα πλήρωσε», είπε ο Δ. Σαββόπουλος και πρόσθεσε: «Άξιζε τον κόπο, εντέλει; Ναι, άξιζε, γιατί υπάρχει κάτι που θα νικάει πάντα και τη μοναξιά και τον θάνατο. Και αυτό το κάτι το είχε ο Μανώλης Ρασούλης».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, αποχαιρέτησε στον επικήδειο που εκφώνησε για τον συμπατριώτη του, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο Μανώλης Ρασούλης, υπήρξε ο αυθεντικός, ο αντισυμβατικός, που πίστεψε σε αξίες και υπηρέτησε πάντοτε ιδέες. Υπήρξε γνήσιος λαϊκός δημιουργός, που έδωσε λόγο και φωνή στις αγωνίες και τα οράματα του λαού μας».

Στην κηδεία του Μ. Ρασούλη έστειλαν στεφάνια ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, η Ελληνική Ραδιοφωνία, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Ελένη Βιτάλη, ο Γιώργος Νταλάρας, η οικογένεια Τσιτσάνη κ.α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook