Κατανυκτικός ήταν και φέτος ο εορτασμός της κοιμήσεως της Παναγίας ανήμερα του 15 Αύγουστου στο Δήμο Φαιστού με σημείο αναφοράς την Ιερά Μονή Καλυβιανής που για μια ακόμη χρονιά συγκέντρωσε πλήθος πιστών.

Πλήθος πιστών σε κλίμα κατάνυξης τίμησαν και φέτος την Παναγία, με τα αυτοκίνητα να φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις χιλιόμετρα μακριά. Στο προαύλιο της εκκλησίας υπήρχε πλήθος πιστών προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας και να ανάψουν ένα κερί. Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στον περίγυρο της εκκλησίας από τους αρχιερείς και τις μοναχές της μονής.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριου. Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων η δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, Βουλευτές του νομού καθώς και αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Φαιστού.

Η εορτάζουσα Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη καθώς δέχτηκε πλήθος ευχών από δημότες για την ονομαστική της εορτή δήλωσε με την ευκαιρία του εορτασμού:

« Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με κατάνυξη για τιμήσουμε την Παναγία μας, μητέρα όλων εμάς σε μια ιδιαίτερης σημασίας γιορτή για την Χριστιανοσύνη. Η Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής είναι ένα ιστορικό μοναστήρι με πλούσια κοινωνική προσφορά για δεκαετίες τώρα στην περιοχή της Μεσαράς καθώς επίσης και ένα σημείο συνάντησης όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαιστού. Η χάρη της Παναγίας να μας έχει όλους καλά και να μας φωτίζει, χρόνια πολλά σε όλους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook