Στη σύλληψη ενός 28χρονου ημεδαπού και ενός 29χρονου Αλβανού, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές το πρωί της Πέμπτης, οι οποίοι μαζί με συνεργό τους που αναζητείται είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας,

Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν, αρχικά, παρακείμενο φαρμακείο και αφού απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού και την εξωτερική κάμερα καταγραφής, με τη χρήση εργαλείων, άνοιξαν τρύπα σε μεσοτοιχία με το κοσμηματοπωλείο, με σκοπό στη συνέχεια να εισέλθουν σε αυτό και να αφαιρέσουν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Οι δράστες δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους, καθώς στο σημείο κατέφθασαν οι αστυνομικοί. Αντιλαμβανόμενοι την άφιξη τους, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αποφύγουν τη σύλληψη και να διαφύγουν, αλλά οι δύο εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν. Κατά τη σύλληψή τους, ο ένας τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό.

Την προανάκριση διενέργησε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.