Εργατικότητα, συνέπεια, ευθύνη, πλήρη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα είναι τα σημεία που τόνισε πως θα αποτελέσουν τον άξονα που θα ακολουθήσει κατά την διάρκεια της θητείας του ο νέος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης κατά την διάρκεια της τελετής Παράδοσης – Παραλαβής που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο.

Κατά την διάρκεια της τελετής Παράδοσης- Παραλαβής ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος έκανε ένα απολογισμό του έργου του στα 2,5 τελευταία χρόνια της θητείας του στην Κρήτη και στην συνέχεια ευχήθηκε στον κ. Δεικτάκη δύναμη και Καλή επιτυχία στο έργο του. Ανέφερε δε ότι αισθάνεται τυχερός που υπηρέτησε από δύο πολύ σημαντικές θέσεις την Κρήτη.

Στην τελετή Παράδοσης Παραλαβής παρευρέθησαν Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Υπηρεσιακοί Παράγοντες και φίλοι των κ.κ. Δεικτάκη και Καρούντζου.

Σημεία ομιλίας Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Γεωργίου Δεικτάκη:
Αγαπητοί φίλοι, είμαστε εδώ σε μια απλή σεμνή τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της σκυτάλης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.
Ως απλός πολίτης και εκ μέρους όλων των πολιτών της Κρήτης, καλούμαι να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας για την προσφορά κατά την πολύχρονη παρουσία του, αφενός στην Περιφέρεια Κρήτης και αφετέρου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης κ. Θανάση Καρούντζου, ο οποίος διαδέχτηκε τον επίσης επιτυχημένο και θαυμαστής ικανότητας κ.Σεραφείμ Τσόκα. Η ευθυκρισία, η αποτελεσματικότητα και η συντόμευση των διαδικασιών και αποφάσεων, ήταν τα κύρια στοιχεία και χαρακτηριστικά του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Θανάση Καρούντζου.
Κατά την πολυήμερη και πολύωρη ενημέρωση που μου έγινε από εκείνον, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την βαθειά γνώση και την ευθύνη, που τον διέκριναν στα θέματα της διοίκησης. Τον ευχαριστώ θερμά για την πλήρη ενημέρωση που μου παρείχε, αλλά κυρίως γιατί με τίμησε όλα αυτά τα χρόνια με την φιλία του. Σήμερα τον χαιρετούμε αλλά δεν τον αποχαιρετούμε. Τον χαιρετούμε, με τις ευχές μας να τον συνοδεύουν για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Δεν τον αποχαιρετούμε, διότι οι πολλές φιλίες και οι πολύχρονοι δεσμοί, θα τον καλούν συνεχώς, να μας έρχεται όχι ως επισκέπτης αλλά ως γνήσιος και αληθινός φίλος της Κρήτης μας όπως άλλωστε πράττει μέχρι και σήμερα ο προκάτοχος του, κ. Σεραφείμ Τσόκας.
Σε ότι με αφορά, σε αυτήν την κορυφαία στιγμή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που με περιέλαβε . Ακόμη ευχαριστώ τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη που απεδέχθησαν την πρόταση του Πρωθυπουργού.
Στους πολίτες της Κρήτης απευθύνω μήνυμα αγάπης αλλά κυρίως μήνυμα ευθύνης που θα με διακατέχει σε όλη την διάρκεια της παρουσίας μου στα διοικητικά πράγματα της Κρήτης.
Καλώ τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, όχι μόνο στο όνομα της πολύχρονης φιλίας μας αλλά στο χρέος απέναντι στον Κρητικό Λαό και την πατρίδα μας σε μια αρμονική συμπόρευση και συνδιεκδίκηση του μέγιστου οφέλους για την Κρήτη μας. Ασφαλώς στην πορεία μας αυτή, θα έχουμε συμπαραστάτες τους άξιους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Κρήτης.
Καλώ επίσης όλους τους φορείς και Δημάρχους της Κρήτης σε αγαστή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύπτουν ως προς την συντόμευση των έργων που προωθούν στις περιοχές τους.
Στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής από τα τρία κόμματα, της οποίας θα είμαι εκφραστής στην περιφέρεια της Κρήτης, ζητώ και από τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου την στήριξη, τις συμβουλές αλλά και τον έλεγχο σε οποιοδήποτε θέμα, και ανά πάσα στιγμή το θελήσουν.
Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την προβολή και ενημέρωση που παρείχαν στην εναλλαγή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και τους υπόσχομαι πλήρη και διαρκή συνεργασία για την ενημέρωση των πολιτών του νησιού μας.
Πιστεύω ότι με εργατικότητα, συνέπεια, πλήρη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, θα κερδίσω την εκτίμηση όλων των κατοίκων της Κρήτης τους οποίους καλώ να συμπορευτούμε με ομόνοια, σύνεση και υπομονή για να βγάλουμε πρώτα την πατρίδα μας από την οικονομική υποτέλεια και εν συνεχεία να την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη και την εξεύρεση θέσεων απασχόλησης κυρίως για τους νέους που είναι τα θύματα της μεγάλης αυτής κρίσης.
Αναζητώντας την απαραίτητη σύμπνοια του λαού με τους ηγέτες τους, θέλω να υπενθυμίσω το αγαπημένο δίστιχο του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου που έλεγε…….
« σαν είναι οι βέργες μαζωχτές λυγίζουν μα δεν σπούνε, σαν είναι όμως σκορπιστές …..λυγίζουνε και σπούνε».
Ενότητα, εργατικότητα, παραγωγικότητα και καρτερικότητα συμπληρώνω εγώ, ώστε η Ελλάδα της ορθοδοξίας, της υπερηφάνειας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας να απεξαρτηθεί από τους καταπιεστές δανειστές της.
Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς που σήμερα τιμάτε με την παρουσία σας, τον κ. Θανάση Καρούντζο και εμένα.
Υγεία και προκοπή σε σας και τις οικογένειες σας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Δεικτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε:
« Με την ευκαιρία της τελετής Παράδοσης – Παραλαβής θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας καθώς και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και κ. Φώτη Κουβέλη για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Υπόσχομαι όχι μόνον σε εκείνους που με περιβάλλουν με εμπιστοσύνη αλλά ιδιαίτερα στο λαό της Κρήτης ότι θα κάμω ότι μπορώ για να κερδίσω την εκτίμησή τους με συνέπεια εργατικότητα και αποτελεσματικότητα. Είναι στοιχεία που απαιτούνται σήμερα στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ σε αυτό το έργο που μου ανετέθη και στέλνω μήνυμα αγάπης προς όλους τους Κρητικούς και τους λέω να είναι βέβαιοι πως είμαι πάντα πρόθυμος σε οποιαδήποτε συζήτηση, και οποιαδήποτε ενημέρωση . Θα είμαι ανοιχτός προς όλους και στην διάθεση όλων ανά πάσα στιγμή».
Δε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Καρούντζος ανέφερε:
«Ήταν μεγάλη τιμή για μένα που υπηρέτησα την Μεγαλόνησο. Και είναι επίσης μεγάλη τιμή για μένα σε αυτήν την στιγμή να υπηρετήσω μια άλλη περιοχή της Ελλάδας, την Μακεδονία και την Θράκη . Για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό και τους δύο Αρχηγούς των άλλων κομμάτων . Αισθάνομαι μεγαλύτερη αγάπη για την Μεγαλόνησο , υπάρχει μέσα στην ψυχή μου, είμαι πλέον Αρκαδοκρητικός και πάντα θα σκέφτομαι τα προβλήματα και την κοινωνία της Κρήτης και εύχομαι να πάνε όλα προ το καλό. Είμαι σίγουρος ότι και η Αυτοδιοίκηση και οι Βουλευτές της Κρήτης όλοι μαζί χέρι – χέρι θα παλέψουν για αυτά τα μεγάλα προβλήματα και για αυτό σήμερα συμβολικά και τυπικά χαιρέτησα τον φίλο τον Σταύρο τον Αρναουτάκη και τον φίλο Γιάννη Κουράκη και στο πρόσωπό τους ευχαριστώ όλη την Αυτοδιοίκηση καθώς και όλους τους εργαζομένους των υπηρεσιών για την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Κρατάω την Κρήτη ως ένα μεγάλο πολιτικό Πανεπιστήμιο, ως μια μεγάλη αγκαλιά φιλοξενίας του κόσμου στο πρόσωπό μου, και ως μια μεγάλη παρακαταθήκη γιατί έμαθα την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντική και πνευματική δουλειά, την οποία είχα ανάγκη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook