Συλλαλητήριο για την στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων θα πραγματοποιήσει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) την Πέμπτη 27/1 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και καλεί όλους τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά. Το βράδυ της Παρασκευής 14/1 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της γραμματείας Χανίων της ΠΑΣΥ όπου αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής : 

\” Το 2011 συμπληρώνονται 30 χρόνια, από τότε που μας έταξαν, ότι με την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, οι αγρότες θα τρώμε με «χρυσά κουτάλια». Όμως μας πήραν και αυτά που είχαμε, για να αυξήσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια, οι τράπεζες, εμποροβιομήχανοι και μεγαλοπαραγωγοί. Την τελευταία 10ετία μειώθηκε δραστικά το αγροτικό εισόδημα , αλλά και οι μικρομεσαίοι αγρότες. Τα επίσημα στοιχεία δίνουν ότι ξεκληρίστηκε το 25%, ωστόσο οι ρυθμοί καταστροφής των μικρομεσαίων αγροτών επιταχύνονται με τη ΚΑΠ 2014-2020 για να κυριαρχήσουν αποκλειστικά οι μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, όπως γίνεται και στους άλλους τομείς της οικονομίας. Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος της ΕΕ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου……\”

Επιπλέον στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως \”…..το 2011 το πενιχρό εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών θα υποστεί νέα, δραματική συρρίκνωση, καθώς:
* Έκλεισε το Σφαγείο των Χανίων
* Οι τιμές παραγωγού θα μειωθούν ακόμη για τα γεωργικά προϊόντα.
* Οι επιδοτήσεις θα είναι λιγότερες
* Το κόστος παραγωγής θα αυξηθεί, με την επιβολή των πρόσθετων οικονομικών μέτρων….\”

\”…Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες για μαζική συμμετοχή, στους νέους μεγαλύτερους αγώνες που θα αναπτυχθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, για να βάλουν φρένο στα χειρότερα, να κρατήσουν τη γη τους, να παραμείνουν στον τόπο τους, να μπορούν να ζήσουν και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον.
Καλεί την μικρομεσαία αγροτιά, του αγροτικούς συλλόγους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 27 Γενάρη, στις 11π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς….\”
καταλήγει η ανακοίνωση παραθέτοντας και μια πλειάδα αιτημάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook