Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης, τονίζει σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Ερκι Τουομιόγια, ωστόσο όπως εκτιμά, μία τέτοια εξέλιξη δε θα σημάνει το τέλος της Ε.Ε., αλλά αντίθετα θα μπορούσε την κάνει πιο ισχυρή.

Ήδη, όπως είπε, Φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για τη διάλυση της Ευρωζώνης με ένα «επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο».

«Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Φινλανδός ΥΠΕΞ και προβλέπει ότι «είτε ο Νότος είτε ο Βορράς θα αποχωρήσουν γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης».

«Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε, θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη», επισημαίνει.

«Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της Ευρωζώνης δε σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα», κατέληξε ο Τουομιόγια.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook