Η εφαρμογή Smart Tools σάς επιτρέπει να μετράτε μήκος, γωνίες, ύψος απόσταση, κατεύθυνση, ήχο ακόμα και δονήσεις μέσω του Android κινητού σας με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια, τουλάχιστον δεδομένων των συνθηκών.

Περιλαμβάνει συνολικά 15 εργαλεία σε πέντε κατηγορίες, ανάμεσά τους χάρακα, μοιρογνωμόνιο, φακό κλινόμετρο, μετρητή απόστασης, πυξίδα, ανιχνευτή μετάλλων, αλφάδι καθώς και μετρητή δονήσεων (στην κλίμακα Mercalli) και ντεσιμπελόμετρο.

Μπορεί βέβαια η ακρίβειά της στις μετρήσεις των εργαλείων να είναι ικανοποιητική, δεν μπορεί να συγκριθεί όμως με επαγγελματικά εργαλεία. Για τον ερασιτέχνη πάντως, ή για κάποιον που χρειάζεται να πάρει μια μέτρηση στα γρήγορα θα λέγαμε πως είναι ιδανική.Την εφαρμογή θα την βρείτε στο Play Store στην τιμή των 1,8 ευρώ, ενώ αν δεν θέλετε να ξοδευτείτε (ή απλά θέλετε να τη δοκιμάσετε) κάποια μεμονωμένα εργαλεία όπως ο χάρακας, το μοιρογνωμόνιο, ο ανιχνευτής μετάλλων, το σεισμόμετρο και το ντεσιμπελόμετρο κυκλοφορούν δωρεάν από την Smart Tools.newsbeast.gr