Στη Θράκη βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος πέρασε τα σύνορα στον Έβρο λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι και πραγματοποιεί ανεπίσημη τριήμερη επίσκεψη στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, προκειμένου να γιορτάσει το μπαϊράμι με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Το σημερινό πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσκεψη στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής, συναντήσεις με τον ψευδομουφτή Κομοτηνής, με αντιπροσωπεία της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» και του Κόμματος Ειρήνης και Φιλίας, επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ και στη συνέχεια επισκέψεις στη Φιλύρα, τον Ίασμο και την Ξάνθη.

Αύριο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας θα συναντηθεί με τον ψευδομουφτή Ξάνθης, θα επισκεφθεί τα γραφεία της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και θα μεταβεί στη Μύκη, το Δημάρειο και τον Κένταυρο, όπου θα έχει συναντήσεις με δημάρχους και θα μιλήσει με κατοίκους σε καφενεία.

Την Κυριακή όπως αναφέρει το protothema.gr, θα πάρει μέρος στην προσευχή στο τζαμί του Εχίνου και μετά θα αναχωρήσει για την Τουρκία.