Παρέμβαση έκανε ο  Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας στη Βουλή για την οπλοκατοχή και το συσχετισμό της με τους πολίτες της Κρήτης, σε προγραμματισμένη συζήτηση για την τροποποίηση της Οδηγίας  του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων.

Σε αυστηρό τόνο είπε χαρακτηριστικά

\” Επειδή έγιναν αρκετές αναφορές στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κρήτη σχετικά με τα φαινόμενα οπλοφορίας και οπλοχρησίας, θεωρώ αναγκαίο να διευκρινίσω προς την εθνική αντιπροσωπεία, ότι εν αντιθέσει με αυτό που αρκετοί νομίζουν, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Κρήτης συμφωνεί με την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά αυτά τα θέματα. Γιατί οι πολίτες της Κρήτης έχουν αντιληφθεί ότι εκτός από την «τσάμπα μαγκιά», υπάρχει δυστυχώς και η πανάκριβη «λεβεντιά».

 Και είναι πανάκριβη αυτή η «λεβεντιά», γιατί το τίμημά της αφορά αρκετά συχνά την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Είναι όμως επίσης πανάκριβη, γιατί αδικεί την Κρήτη, όχι μόνο στη βάση της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού της, αλλά και γιατί αλλοιώνει την εικόνα της σύγχρονης πραγματικότητας ενός δημιουργικού, προοδευτικού λαού, που καμιά σχέση δεν έχει και δε θέλει να έχει με τέτοιου είδους στερεότυπα.

Η συγκεκριμένη νομοθετική προσθήκη, που αφορά την μετατροπή σε κακούργημα της οπλοφορίας, οπλοχρησίας ή μεταφοράς όπλων βαρέως τύπου θα έχει και συνέχεια, και συνέπεια και με άλλες ρυθμίσεις στην ίδια κατεύθυνση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που, επαναλαμβάνω, είναι σε πλήρη αντιστοίχιση και αρμονία με το κοινό αίσθημα που επικρατεί και στην Κρήτη σήμερα \”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook