Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων μεταξύ Βιάννου και Κερατόκαμπου από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τα οποία έχουν σπεύσει στην περιοχή για τις αναγκαίες παρεμβάσεις, που θ’ αποτρέψουν τα χειρότερα από τις βροχοπτώσεις του χειμώνα.

Το τοπίο έχει αλλοιωθεί από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή και η παρουσία των μηχανημάτων της Περιφέρειας Κρήτης, κρίθηκε επιβεβλημένη για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών συνθηκών. Η διάθεση των μηχανημάτων και των ανθρώπων της Περιφέρειας κατέστη σαφής από την πρώτη στιγμή, όπως επιβεβαίωσε η παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρoυ Αρναουτάκη και του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, στα πύρινα μέτωπα και στις συσκέψεις που ακολούθησαν.

Σήμερα επίσης ο κ. Κουκιαδάκης επισκέφτηκε τα συνεργεία στα σημεία των παρεμβάσεων και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών. Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου συγκροτήθηκε εθελοντική ομάδα του ΤΕΕ/ΤΑΚ, η οποία και θα προτείνει συγκεκριμένα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ανάσχεσης της ροής των υδάτων, στις πληγείσες περιοχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook