Να θέσει το ανώτατο πλαφόν αλλά και να οριοθετήσει και να οριστικοποιήσει τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει για την στήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ζητά, πιεστικά όμως, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, από την γερμανική κυβέρνηση ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ.

Σε συνέντευξη του στην γερμανική Bild, ο Γκίντερ Έτινγκερ τόνισε ότι οι πολύ υψηλές τιμές στην Γερμανία θα πλήξουν τις γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΑΠΕ και ιδιαίτερα των φωτοβολταϊκών, θέτοντας τις εκτός ανταγωνισμού καθώς τρίτες χώρες ανεβάζουν ολοένα και περισσότερο ταχύτητες.

Ο ίδιος συμβουλεύει στο πλαίσιο αυτό την γερμανική κυβέρνηση να βάλει όρια στο τέλος μεταπώλησης (EEG Umlage) για να αποτρέψει την επέκταση του φαινόμενου.

Το τέλος μεταπώλησης με το οποίο οι Γερμανοί “ενεργειακοί πελάτες” επιβαρύνονται και το οποίο προστίθεται στην τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να υπάρχει εξισορρόπηση με τα τέλη ΑΠΕ αυτή την στιγμή ανέρχεται στα 3.592 λεπτά του ευρώ ανά kWh.

Σύμφωνα με το Κόμμα των Πρασίνων, όμως, ο Ευρωπαίος επίτροπος “μάλλον εθελοτυφλεί” και δεν θέλει να αποδεχθεί την πραγματικότητα, το πραγματικό κόστος των ορυκτών καυσίμων, καθώς, όπως επισημαίνουν βουλευτές του κόμματος αυτού, έρχεται πολύ πιο ακριβή η εισαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από την ανάπτυξη των εγχώριων ΑΠΕ και ειδικά των φωτοβολταϊκών και των ανεμογεννητριών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook