Θύμα αγνώστων που τον ξυλοκόπησαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά έπεσε ένας νόμιμος αλλοδαπός μετανάστης, την ώρα που έκανε ωτοστόπ στην Εγνατία οδό, για να επιστρέψει στην Αθήνα από την Κομοτηνή, όπου είχε μεταφερθεί… κατά λάθος στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»!

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε από διερχόμενους στη μέση του δρόμου στο ύψος της Ξάνθης και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι και νοσηλεύτηκε επί τρεις ημέρες στην Ορθοπεδική κλινική.

Εκεί αποκάλυψε στους γιατρούς ότι τον ξυλοκόπησαν χωρίς λόγο άγνωστοι που τον είδαν να περπατάει και τον εγκατέλειψαν τραυματισμένο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πει με σιγουριά αν έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.

Όπως είπε ο μετανάστης, οι αστυνομικοί στην Κομοτηνή τον άφησαν ελεύθερο όταν διαπίστωσαν ότι διαθέτει νόμιμα έγγραφα, αλλά δεν είχε χρήματα για να πάρει το λεωφορείο και ξεκίνησε με τα πόδια για την Αθήνα όπου εργάζεται, κάνοντας ωτοστόπ με την ελπίδα πως κάποιος θα τον έπαιρνε μαζί του.

Με το σπασμένο πόδι, η επιστροφή του έγινε ακόμη πιο δύσκολη κι έτσι οι ασθενείς που μοιράζονταν μαζί του τον θάλαμο του νοσοκομείου και το νοσηλευτικό προσωπικό συγκέντρωσαν χρήματα για να αγοράσει το εισιτήριό του!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook