Αναζωπυρώνεται η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα περί χρεοκοπίας της χώρας. Μετά τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Πάνο Κουράκη, το Σάββατο ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης επανήλθε μέσω της συχνότητας του Flash 961.

O κ. Στρατούλης χαρακτήρισε «αυτονόητα» τα όσα είπε ο κ.Λαφαζάνης, λέγοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, θα είχε καταγγείλει το Μνημόνιο και ότι αν οι δανειστές εκβίαζαν την αριστερή κυβέρνηση της χώρας, «τότε θα σταματούσαμε να πληρώνουμε το χρέος».

O ίδιος είπε ότι το νόμισμα της χώρας δεν είναι φετίχ και ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση δημοσιονομικής ανάγκης.

«Έχουμε τονίσει με πάρα πολύ καθαρότητα δύο πράγματα. Ότι για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Στρατούλης επικαλέστηκε τις κανονιστικές ρυθμίσεις του ΟΗΕ, τη διεθνή εμπειρία και τι έχουν αποδεχθεί άλλες χώρες με βάση τη διεθνή νομολογία διεθνών δικαστηρίων.

«Κηρύσσοντας λοιπόν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης να επιλέξει την επιβίωση του λαού και να σταματήσει να πληρώνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο» εξήγησε.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητά τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.»

Η Χρυσή Αυγή σχολίασε: «Δυστυχώς, σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία, διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας μας άνθρωποι ανάξιοι και ανεύθυνοι. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση να αφήσουν το σήριαλ των στημένων διενέξεων και να ενδιαφερθούν επιτέλους για το μέλλον του ελληνικού λαού.»

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τη νέα αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το πακέτο μέτρων που έρχεται, τόνισε: Αρκετά πλήρωσε ο λαός τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ. Δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο με ποιο τρόπο θα συνεχίσει να πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης και της νέας χρεοκοπίας που είναι ήδη δρομολογημένη και του το κρύβουν».

Παρέμβαση Σκουρλέτη

Για τα όσα έχουν λεχθεί τις προηγούμενες μέρες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και ο Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1:

«Ουδέποτε κανένα στέλεχός μας υποστήριξε ότι αποτελεί λύση για την Ελλάδα η χρεοκοπία. Αντίθετα, οι πολιτικές μας προτάσεις, το πρόγραμμά μας είναι για να την αποφύγουμε. Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο δρόμος δεν εξαρτάται μόνο από αλλαγές στην Ελλάδα, αλλά από την αλλαγή συσχετισμών και κατ’ επέκταση πολιτικών στο σύνολο της Ευρώπης» υποστήριξε.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ακόμα ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής οικονομίας και αυτή ακριβώς η πραγματικότητα δίνει τη δυνατότητα της διαπραγμάτευσης.

«Δεν είμαστε μιας δεύτερης ταχύτητας μέλος σε αυτή την ευρωπαϊκή οικογένεια και στην ευρωζώνη. Αυτό είναι που δεν έχουν εκμεταλλευτεί αυτή μέχρι τώρα, οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook