Η Ελλάδα χρειάζεται να λάβει μέτρα ύψους 14 κι όχι 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να πετύχει τους συμφωνημένους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής έως το τέλος του 2014, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο την έκθεση της τρόικας που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Εάν το δημοσίευμα του Spiegel επαληθευτεί, τότε η Αθήνα ενδέχεται να κληθεί να εφαρμόσει επιπλέον περικοπές της τάξης των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρά το γεγονός ότι η ύφεση που πλήττει την ελληνική οικονομία διαμορφώθηκε στο 6,2% του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, αιτίες του χρηματοδοτικού κενού των 2,5 δισ., «πέραν της έλλειψης φορολογικών εσόδων», είναι «οι αποτυχίες στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων» και η «χειρότερη του αναμενόμενου» κατάσταση της οικονομίας, που βιώνει το πέμπτο διαδοχικό έτος ύφεσης.

Επιπλέον, συνεχίζει το Spiegel, «στην έκθεσή τους οι εκπρόσωποι [της τρόικα] άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, [καθώς] αδυνατούσε να εξηγήσει πως θα έπρεπε να επιτευχθούν οι περικοπές των 11,5 δισεκατομμυρίων», από τις οποίες «περίπου το ένα τρίτο είναι ακάλυπτο».

Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Αθήνας έχουν συνδέσει την συνέχιση χρηματοδότησης της χώρας μας με τα συμπεράσματα της έκθεσης της τριμερούς, προειδοποιώντας πως μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων ενδέχεται να σημάνει τη διακοπή της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook