Τελευταία ενημέρωση: 10:46

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν να κατακαίνε τα πάντα στο πέρασμά τους τα δύο πύρινα μέτωπα στις περιοχές του Κοντυλόπου και των Αυγωνύμων στη Χίο ενώ τα υπόλοιπα μέτωπα, για την ώρα είναι σε ύφεση.

Το πρωί παραδόθηκαν στις φλόγες τα Αυγώνυμα καθώς τα πρώτα σπίτια του οικισμού ήδη καίγονται σύμφωνα με όσα ανέφερε στο politischios.gr ο πρόεδρος του χωριού Κώστας Δρόσινος. Όπως δήλωσε πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή ενώ οι κάτοικοι έχουν ήδη εγκαταλείψει το χωριό.

Όλη νύχτα η μάχη με τις φλόγες συνεχίστηκε σε αμείωτη ένταση. Οι αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα διαδέχονταν η μία την άλλη. Από το πρωί συνεχίζονται οι προσπάθειες με τον καμπανάκι να χτυπάει στη περιοχή του Λιθίου όπου η φωτιά κατευθύνεται προς τη θάλασσα απειλώντας σπίτια και αγροικίες

Σε λίγη ώρα αναμέννεται να καταπλεύσει στο λιμένα των Μεστών το αρματαγωγό ΣΑΜΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού που μεταφέρει 16 Πυροσβεστικά οχήματα από μονάδες του Λεκανοπεδίου της Αττικής καθώς και πεζοπόρα τμήματα.

Πυροσβεστικές δυνάμεις καταφτάνουν από πολλά σημεία της χώρας προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Ωστόσο σύμμαχός τους δεν είναι ούτε σήμερα ο καιρός, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως ακόμη και 8 μποφόρ.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αεροσκάφη δεν κατάφεραν να πάρουν μέρος στην πυρόσβεση με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν ρίψεις πέντε ελικόπτερα.

Στο νησί επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 21 οχήματα. Από Αθήνα κατέφτασαν 10 οχήματα και 20 πυροσβέστες. Ακόμη επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων ενώ σε επιφυλακή στο νησί βρίσκονται όλα τα σώματα ασφαλείας. Παράλληλα, σημαντική είναι η συμβολή των εθελοντών και των απλών κατοίκων που με κάθε μέσο ρίχνονται στη φωτιά.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook