Την αντίθεσή του, στην απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου με βάση την οποία θεωρούνται πλέον παραγεγραμμένα τα αδικήματα πρώην Υπουργών για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, εκφράζει σε επιστολή του, ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει:

\”Ο κύκλος της συγκάλυψης των σκανδάλων κλείνει. Η προαναγγελθείσα παραγραφή επικυρώνεται και από το Δικαστικό Συμβούλιο. Αυτή η παραγραφή δεν θα υπήρχε, όχι μόνο αν είχε αλλάξει έγκαιρα η συνταγματική ρύθμιση και ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, αλλά ακόμα και με αυτό το νομικό πλαίσιο αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ. δε συγκάλυπταν το σκάνδαλο με χιλιάδες τεχνάσματα, αν οι υπεύθυνοι Υπουργοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παραπέμπονταν έγκαιρα και, κυρίως, εάν ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δεν διέλυε αυθαίρετα τη Βουλή ώστε να εξασφαλίσει με βεβαιότητα την παραγραφή.\”

\”Το σκάνδαλο όμως δεν εξαλείφεται, και στη σημερινή Κυβέρνηση ανήκει όλη η ευθύνη να συνεχίσει την έρευνα και κυρίως να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε οριστικά και αμετάκλητα η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις να κατακυρωθούν υπέρ του Δημοσίου. Σε λίγες ημέρες πρόκειται να γίνει η πρώτη δίκη. Είναι το Δημόσιο έτοιμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα  του;  Ή πάλι σε συνθήκες αδιαφάνειας θα αναζητήσουμε τις ευθύνες σε “παραλείψεις” υπηρεσιακών παραγόντων;\”

Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όπως και για την ελληνική κοινωνία το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν παραγράφεται.\”  

                    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook