Υπεγράφη από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου Φ. Σαββάκη, η σύμβαση για την κατασκευή των δικτύων της μικρής μονάδας αφαλάτωσης, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου διεξάγεται ο διαγωνισμός για τη κατασκευή της κεντρικής μονάδας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, αφού με την ολοκλήρωσή του, θα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής 2500 κυβικών νερού ανά ημέρα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και τα οφέλη από τη μονάδα και τόνισε: «Με το έργο αυτό, λύνεται οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής μας. Η ποσότητα θα είναι υπέρ αρκετή, η ποιότητα του νερού θα είναι άριστη και διασφαλισμένη από υπερσύγχρονες διαδικασίες υψηλών προδιαγραφών, ενώ παράλληλα, η λειτουργία της μονάδας θα μας βοηθήσει να αναπροσαρμόσουμε προς το θετικότερο και την τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα του Μαλεβιζίου και στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Τα δίκτυα και η μονάδα αφαλάτωσης, έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκ. ¤ και το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ.