Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Φορτέτσας με τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Πατρίδας που παρατίθεται ακολούθως, που ενώ υποσχέθηκε ότι θα παραδώσει άμεσα το Αθλητικό Κέντρο της περιοχής, εξακολουθεί να αναβάλλει την παράδοση του, με αποτέλεσμα ολόκληρη η περιοχή να ασφυκτιά, από την έλλειψη οργανωμένων χώρων άθλησης.

Στο μεταξύ επειδή υπάρχει έλλειψη αθλητικών χώρων, είναι πολλοί οι νεολαίοι που καταφεύγουν στις εγκαταστάσεις και τις χρησιμοποιούν, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους. «Από θαύμα δεν έχει γίνει κάποιο ατύχημα», σημειώνουν τα μέλη του συλλόγου τα οποία υπογραμμίζουν ότι όσο το έργο καθυστερεί να παραδοθεί τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι να συμβεί.

Παράλληλα επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική Αρχή, που δίνει συνεχώς νέες προθεσμίες για την παράδοση του έργου, τις οποίες δεν τηρεί. Όπως τονίζουν η Λότζια όφειλε να δείξει μεγαλύτερη συνέπεια και ευαισθησία, στις ανάγκες μιας περιοχής που ασφυκτιά από την έλλειψη κοινόχρηστων χώρων και αθλητικών υποδομών, που υποβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων, που διεκδικούν από την πολιτεία τις αυτονόητες υποχρεώσεις απέναντι τους.

Όπως είναι γνωστό, η πολύ σημαντική αυτή αθλητική υποδομή, αφού παραδοθεί, θα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, μονοπάτι περιπάτου, αποδυτήρια, γραφείο διεύθυνσης και ιατρού, κυλικείο και κερκίδες 480 θέσεων που έχουν ήδη κατασκευαστεί.

Επίσης έχει γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με υπαίθριο αμφιθέατρο, θέσεις στάθμευσης, έργα φωτισμού και φυτεύσεις.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία κολυμβητηρίου με πισίνα 33,00μ x 25,00μ και πισίνα εκμάθησης, καθώς και συγκρότημα αποδυτηρίων.

Ένα μέρος του οικοπέδου πάνω στο οποίο είναι χτισμένο το αθλητικό κέντρο αποτελεί δωρεά, και ένα άλλο τμήμα του έχει αγοραστεί το 1986. Από τότε μέχρι σήμερα, μέσα σε διάστημα 24 ετών (!) έχουν γίνει μεγάλοι αγώνες προκειμένου το αθλητικό κέντρο να κατασκευαστεί, και για τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής είναι το πρώτο σε προτεραιότητα αίτημα, μετά από αυτό της αναθεώρησης των ορίων των αρχαιολογικών ζωνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook