Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται αυτή την ώρα ο 30χρονος που συνελήφθη το Σάββατο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο Μοναστηράκι ως ύποπτος για τη ληστεία στην τράπεζα Alpha Bank στην Πάρο και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα.

Το γενετικό υλικό του 30χρονου, που συνδέεται από την Αστυνομία με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ταυτοποιήθηκε μετά από εργαστηριακές εξετάσεις με αυτό που βρέθηκε σε αντικείμενα στο σημείο του φονικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος αρνείται να αναφέρει οτιδήποτε στους αστυνομικούς και δεν αποδέχεται την συμμετοχή του στην ληστεία.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει Το Βήμα, o 30χρονος διαμένει μονίμως στη Θεσσαλονίκη και δηλώνει άνεργος.

Οι έρευνες, αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, τον συνδέουν με την γιάφκα της οργάνωσης στη συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου στο Αγρίνιο, η οποία ανακαλύφθηκε τις 5 Δεκεμβρίου 2010.

Στο παρελθόν φέρεται να έχει καταγραφεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην δράση των «Πυρήνων της Φωτιάς» και κυρίως με την αποθήκευση και μεταφορά όπλων της οργάνωσης από Αγρίνιο και Πάτρα προς Αθήνα.

Εκείνη την περίοδο -μετά την αποστολή των δεμάτων βόμβες- είχαν βρεθεί οπλαποθήκες σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα και στον Πειραιά κι είχαν συλληφθεί τέσσερα μέλη της οργάνωσης.

Το βίντεο της ληστρικής επίθεσης είχε δοθεί και στους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που «πρόσεξαν» την ομοιότητα του δράστη με τα δεδομένα της υπόθεσης του Αγρινίου πριν από 2,5 χρόνια.

in.gr  με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook