Στην ανάγκη να εφαρμοσθούν άμεσα τα μέτρα για την ανάπτυξη που συμφωνήθηκαν στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Pierre Moscovici, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Le Journal Du Dimanche».

«Όταν καταφέρουμε να ενισχύσουμε τη δυναμική στην Ευρώπη και τη Γαλλία, θα φτάσουμε σε πραγματικές αναπτυξιακές προοπτικές για το 2013. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα που αποφασίστηκαν τέλη Ιουνίου… από τους Ευρωπαίους εταίρους μας» δήλωσε ο Moscovici, ενώ πρόσθεσε ότι «επιθυμώ επίσης ισχυρή και άμεση πρόοδο στην τραπεζική εποπτεία».

Ο Moscovici επανέλαβε ότι ο στόχος της κυβέρνησης για μείωση των τιμών στα καύσιμα – όπως δεσμεύτηκε προεκλογικά ο πρόεδρος Francois Hollande- διατηρείται στο ακέραιο.

Διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα λάβει την έκθεση για τις τιμές των καυσίμων στις 24 Αυγούστου, ενώ στη συνέχει θα ακολουθήσουν συναντήσεις με φορείς της αγοράς πριν από τις οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα.

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook