Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της σύλληψης του 29χρονου υπόπτου για την ληστεία σε τράπεζα της Πάρου και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, καθώς η ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού (DNA) φαίνεται να τον συνδέει με την μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 29χρονος συλληφθείς που ήταν γνωστός στις αρχές για τη συμμετοχή του στο λεγόμενο αντάρτικο πόλης, ενδέχεται να είναι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «ΣΕΧΤΑ».

 Η αστυνομία ερευνά στοιχεία τα οποία αν επαληθευτούν θα συνδέουν τον 29χρονο με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010.

Η ταυτοποίηση των στοιχείων οφείλεται στις ενέργειες του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Αλκιβιάδη Τζοϊτη ο οποίος είχε φροντίσει να πάρουν οι αρχές δείγμα γενετικού υλικού από την εισβολή των αρχών σε διαμέρισμα – γιάφκα στο Αγρίνιο.

Το παρελθόν του 29χρονου στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο

Ο άνθρωπος -από την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του οποίου προέκυψε ότι συμμετείχε στην ληστεία και στη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Πάρο- είναι παλαιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών.

Είχε προσαχθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στο Αγρίνιο, όταν εντοπίστηκε σε διαμέρισμα – γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όμως δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ίσως να είχε περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση αφού θεωρούν πως συμμετείχε σε ομάδες υποστήριξης των επιθέσεων. Μετά την σύλληψη πολλών μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» πιστεύουν ότι αναβαθμίστηκε και ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ πλέον εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήταν μέλος της αρχηγικής ομάδας της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το παρελθόν του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμμετείχε σε μια νέα οργάνωση του αντάρτικου πόλης και για αυτό το λόγο πραγματοποιούσε, μαζί με τους συνεργούς του, ληστρικές επιδρομές προκειμένου να ενισχύσουν το «επαναστατικό ταμείο».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook