Την άποψη ότι το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βερολίνο και το Παρίσι «είναι υπονομευμένο εξ αρχής» εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Π.Σκουρλέτη, εκτιμώντας παράλληλα ότι «επιδιωκόμενη επιμήκυνση του μνημονίου είναι σαν το κρεμασμένο που ζητά περισσότερο σκοινί για να κρεμαστεί».

«Ο επικεφαλής της τρόικας εσωτερικού ετοιμάζεται να συναντήσει την ανώτερη ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία ως ικέτης και όχι ως εκφραστής των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης και επιτίθεται στον πρωθυπουργό λέγοντας:

«Αφού προηγουμένως αγνόησε το καταδικαστικό μήνυμα των εκλογών απέναντι στο μνημόνιο, ξεγελώντας τον ελληνικό λαό πως τάχατες επιδιώκει την επαναδιαπραγμάτευση, ο κ. Σαμαράς έκανε τα πάντα για να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους μας πως δεν διαπραγματεύεται και δεν διεκδικεί τίποτα».

»Η επιδιωκόμενη επιμήκυνση του μνημονίου είναι σαν το κρεμασμένο που ζητά περισσότερο σκοινί για να κρεμαστεί. Η επιμήκυνση του μνημονίου ισοδυναμεί με παράταση της ύφεσης και των ολέθριων επιπτώσεών της στην κοινωνία.

»Είναι απολύτως βέβαιο πως ο κ. Σαμαράς δεν διαθέτει ένα διαφορετικό σχέδιο από τους δανειστές απέναντι στην κρίση. Ολοταχώς βαδίζει για να κατακτήσει τον τίτλο του Πρωθυπουργού της χρεοκοπίας και της δραχμής» καταλήγει ο κ. Σκουρλέτης.

Απάντηση ΝΔ

Στην κρίση των πολιτών έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Σκουρλέτη.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε: «Μετά τους βουλευτές του, που εύχονται τη χρεοκοπία της χώρας, είναι σαφές ότι και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους. Ας τους κρίνουν οι πολίτες».

Για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης ανέφερε ότι η δήλωση που φέρεται να έκανε ο κ. Σαμαράς «ότι θα εφαρμόσει το Μνημόνιο ακόμη και αν πέσει η κυβέρνησή του, δεν μπορεί να ληφθεί ούτε ως δείγμα αποφασιστικότητας, ούτε ως απειλή απέναντι σε οποιονδήποτε».

«Απλώς, εν όψει της συνάντησής του με την κ. Μέρκελ, επιβεβαιώνει την υπογραφή του κάτω από μία πολιτική που οδηγεί στην πτώχευση τη χώρα, στην εξαθλίωση τους πολίτες και στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Δυστυχώς ο κ. Σαμαράς δεν διαθέτει την αποφασιστικότητά του υπέρ της υιοθέτησης και της εφαρμογής ενός εθνικού σχεδίου δράσης για έξοδο από την κρίση» καταλήγει ο Χρ.Ζώης.

 «Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους δανειστές οφείλει να βασιστεί στις εξής αρχές: δεν εκχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία, δεν ξεπουλάμε τον εθνικό μας πλούτο και κατοχυρώνουμε πρωτίστως την ευημερία του ελληνικού λαού» ήταν το σχόλιο της Χρυσής Αυγής.

«Συντάξεις, μισθοί, κοινωνικά επιδόματα μπαίνουν για μια ακόμα φορά στην κλίνη του Προκρούστη. Και μαζί μ\’ αυτά οι προοπτικές για τη βιωσιμότητα της οικονομίας» ανέφερε, εν όψει της οριστικοποίησης των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook