Νέα σύσκεψη για το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρω έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, ενόψει των επαφών του πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι, αλλά και της άφιξης, την Τετάρτη, του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει συμφωνήσει σε νέες περικοπές μισθών, ακόμα και στο στενό δημόσιο τομέα, καθώς και σε μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων της τάξης των 4 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την εφεδρεία, πληροφορίες των «Νέων» αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο έχει διαμορφώσει ένα ηπιότερο σενάριο που προβλέπει ότι η διάρκεια παραμονής των δημοσίων υπαλλήλων στην εφεδρεία θα είναι τρία χρόνια, με ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού τους στο 65% (έναντι του ενός έτους και του 60% σήμερα), ενώ θα εξαιρούνται από το μέτρο όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι και ο αριθμός αυτών που θα οδηγηθούν στην εφεδρεία επιχειρείται να είναι μικρότερος από ό,τι στο αρχικό σχέδιο και συγκεκριμένα να περιοριστεί στους 35.000, έναντι 45.000.

Στόχος αυτής της ηπιότερης εκδοχής είναι να ικανοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ ότι δεν θα συνεχιστεί η εφαρμογή του μέτρου με τη μορφή που είχε και η οποία -όπως έχει πει και ο Αντώνης Σαμαράς- απέτυχε.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2013.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook