Την όρασή της έχασε μία 16χρονη από τη Βρετανία, όταν ο αερόσακος του αυτοκινήτου, που άνοιξε στη διάρκεια σύγκρουσης, τη χτύπησε στο μάτι. Η Kelly Green έχει χάσει ολοκληρωτικά την όραση από το ένα της μάτι κι έχει περιορισμένη όραση από το άλλο μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στο Sheffield λίγες μέρες πριν κλείσει τα 16α γενέθλιά της.

Η νεαρή καθόταν στη θέση του συνοδηγού με τον πατέρα της να οδηγεί όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε σε λακκούβα.

Λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του, χτύπησε στη νησίδα και αναποδογύρισε.

Οι αερόσακοι του αυτοκινήτου άνοιξαν με την πρόσκρουση όμως αυτός που ήταν από την πλευρά της Kelly τη χτύπησε κατευθείαν στα μάτια. Ο πατέρας της δεν έπαθε το παραμικρό.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κόψουν τα σίδερα για να απεγκλωβίσουν το κορίτσι που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ωστόσο οι γιατροί δεν μπορούσαν να σώσουν την όρασή της.

«Δεν πιστεύεις πως ένας αερόσακος μπορεί να προκαλέσει τόση ζημιά», δήλωσε η μητέρα της. «Και οι δύο αερόσακοι άνοιξαν αλλά αυτός μπροστά στην Kelly τη χτύπησε στα μάτια. Θα υποβληθεί και σε νέες επεμβάσεις κι ελπίζουμε να μπορέσει κάποτε να ξαναδεί κανονικά έστω από το ένα μάτι».

Η οικογένεια της 16χρονης εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά της κατασκευάστριας αυτοκινητοβιομηχανίας του συγκεκριμένου οχήματος.

Η Kelly χρειάζεται τώρα έναν σκύλο-οδηγό ενώ μαθαίνει να διαβάζει με σύστημα Braille και να περπατά με μπαστούνι.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook