Στα ύψη εξακολουθούν να παραμένουν οι τιμές των καυσίμων στη Κρήτη που κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έφτασαν μια ανάσα από το ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ καθώς σε πρατήριο στη Γέργερη Ηρακλείου την Κυριακή η αμόλυβδη προσφέρονταν στη τιμή των 1,999 ευρώ ανά λίτρο.

Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι τιμές των υγρών καυσίμων που καταγράφονται στο νησί και σήμερα είναι από τις υψηλότερες που σημειώνονται στη χώρα με το νομό Ηρακλείου και του Λασιθίου να αναδεικνύονται και πάλι ως τους πιο ακριβότερους νομούς της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη τιμή πώλησης της αμόλυβδης στους δύο νομούς έχει διαμορφωθεί στα 1.979 ευρώ ανά λίτρο ενώ ακολουθούν τα Χανιά με 1,976 και το Ρέθυμνο με 1,935 ευρώ ανά λίτρο.

Οι βενζινοπώλες οι οποίοι πλήττονται απο αυτή την κατάσταση λόγω της μειωμένης κατανάλωσης, επιμένουν να ζητούν απο την κυβέρνηση την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, αίτημα στο οποίο συναντούν μονίμως την άρνηση των αρμοδίων, ενώ και οι καταναλωτές συχνά αναγκάζονται να περιορίζουν τις μεταφορές τους ακόμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, οι τιμές της βενζίνης ανά νόμο, σήμερα, διαμορφώνονται ως εξής:

Δείτε εδώ τις τιμές όλων των πρατηρίων στο Ηράκλειο

Δείτε εδώ τις τιμές όλων των πρατηρίων στα Χανιά

Δείτε εδώ τις τιμές όλων των πρατηρίων στο Ρέθυμνο

Δείτε εδώ τις τιμές όλων των πρατηρίων στο Λασίθι