Το ευρώ ενισχύεται πάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής (1,2331 δολάρια), με τους επενδυτές στο ευρωπαϊκό μέτωπο να προετοιμάζονται για μια κρίσιμη εβδομάδα αναφορικά με τις συναντήσεις των Ευρωπαίων ηγετών.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο σχετική έκθεση της τρόικας, δημοσίευσε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 14 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, προκειμένου να μειώσει το χρέος της κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2014, πάνω από την έως τώρα εκτίμηση για πόρους ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, προειδοποίησε ότι υπάρχουν όρια στη βοήθεια που θα δοθεί στην Ελλάδα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου προγράμματος.

Στο ευρωπαϊκό οικονομικό ημερολόγιο, οι αναλυτές αναμένουν την κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Ιούνιο.

Στις υπόλοιπες αγορές, η στερλίνα διαπραγματεύεται πάνω από τα 1,5700 δολάρια μετά την πτώση της Παρασκευής. Σήμερα ανακοινώθηκαν στη Βρετανία οι τιμές κατοικιών Rightmove με πτώση 2,4% τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση έπειτα από πτώση 1,7% τον Ιούλιο. Η πρώτη σημαντική αντίσταση στην ισοτιμία GBPUSD βρίσκεται στο 1,5727 περίπου.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook