\”Πινελιές πάνω σε λευκό χαρτί\” ονομάζεται η μουσική παράσταση που θα παρουσιάσει η ορχήστρα \”Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης\”, την προσεχή Τετάρτη 22 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας.

Στη συναυλία, που διοργανώνεται από το Δήμο Γόρτυνας και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, θα λάβει μέρος κι ο γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης, Γιώργος Μανωλιούδης, δίνοντας χρώμα με την ιδιαίτερη φωνή του.

Η μουσική παράσταση θα απαρτίζεται από 2 μέρη. Το πρώτο μέρος θα είναι αφιερωμένο στους Κρήτες συνθέτες και το πολιτικό τραγούδι ενώ το δεύτερο θα αποτελείται από τραγούδια και χαρακτηριστικές μελωδίες όλης της Ελλάδας.

Το \”Σύνολο νυκτών και τοξοτών οργάνων Κρήτης\” βασίζεται σε μια ιδιωτική πρωτοβουλία εμπνευστής της όποιας είναι ο Μιχάλης Μαρακομιχελάκης.

Πρόκειται για μια ορχήστρα τύπου μαντολινάτας που όμως έχει εμπλουτιστεί και με παραδοσιακά και λαϊκά όργανα της Κρήτης και της Ελλάδος γενικότερα.

Το ρεπερτόριο του συνόλου περιλαμβάνει θέματα από την παράδοση μας καθώς και έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών ενορχηστρωμένα συμφώνα με τις ανάγκες του συνόλου.

Το σύνολο νυκτών και τοξοτών οργάνων Κρήτης πλέον έχει προχωρήσει στη σύσταση σωματίου, αποτελείται από 40 άτομα ορχήστρα ενώ στα άμεσα σχέδια είναι και η ενσωμάτωση μεικτής χορωδίας καθώς και θεατροχορευτικής ομάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook