«Είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω και να αναπτύξω περαιτέρω τας ιστορικάς σχέσεις φιλίας και κατανοήσεως μεταξύ της Γαλλίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου», γράφει ο νέος γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, απαντώντας σε συγχαρητήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

«Θα είμαι, πολύ προσεκτικός ως προς την τήρησιν των αρχών και των κανόνων του κοσμικού κράτους, ούτως ώστε και η Ορθοδοξία να δυνηθή να καταλάβη εις την Γαλλίαν κάθε θέσιν, η οποία της ανήκει» προσθέτει στην επιστολή, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Φανάρι ο Πρόεδρος τη Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο Φρανσουά Ολάντ γράφει ακόμα, απευθυνόμενος στον κ. Βαρθολομαίο για «την δύναμιν της προσωπικής σχέσεώς Σας με την χώραν μας», αλλά και την ποιμαντική δραστηριότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη σε όλο τον κόσμον.

Ο γάλλος πρόεδρος καλεί τέλος τον Πατριάρχη να επισκεφθεί το Παρίσι.«Ελπίζω ότι θα είμαι εις θέσιν να συζητήσω μαζί Σας τα θέματα που σχετίζονται με τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα, κατά τη διάρκειαν μιας επισκέψεως που θα πραγματοποιήσετε εις Παρισίους, τη στιγμήν, την πλέον κατάλληλον δι\’ Υμάς», αναφέρει.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook