Επιχείρηση της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Λαμία για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του 30χρονου δράστη της αιματηρής ληστείας στην Πάρο, Τάσου Θεοφίλου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ από την ανάλυση κλήσεων διαπίστωσαν ότι ο 30χρονος αντιεξουσιαστής, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ληστεία στην Πάρο και την επιστροφή του στην Αθήνα, διέμεινε για δύο ημέρες στην περιοχή της Λαμίας.

Έτσι γίνεται εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του μέρους όπου διέμεινε, μήπως εκεί βρίσκονται όπλα και χρήματα από την ληστεία στην Πάρο. Η έρευνα επεκτείνεται μέχρι και το Καρπενήσι, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλυφθεί οτιδήποτε.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, «στην πόλη της Λαμίας και στις γύρω περιοχές υπάρχει ένας εξαιρετικά μικρός πυρήνας αντιεξουσιαστών -περίπου 10 άτομα-, αλλά ο δράστης δεν φαίνεται να έχει φιλοξενηθεί από αυτούς».

Οι συνεργοί

Την ίδια ώρα, η ΕΛΑΣ συγκεντρώνει στοιχεία για την ταυτότητα των συνεργών του 30χρονου. Για αυτόν τον λόγο επανεξετάζεται ο τρόπος άφιξης και αναχώρησης του Θεοφίλου με το πλοίο της γραμμής από την Πάρο, οι κλήσεις των τηλεφώνων του και άλλα δεδομένα.

Επιπλέον έχει σταλεί επείγον σήμα σε αστυνομικές υπηρεσίες στην περιφέρεια για να υπάρξει ενημέρωση αν οι φιγούρες των ληστών της Πάρου εικονίζονται και σε άλλα βίντεο ληστειών τραπεζών.

Με βάση αυτούς τους φακέλους η ΕΛΑΣ διερευνά άτομα, για τα οποία έχουν ήδη υπάρξει στοιχεία ότι είχαν συμπληρωματικό ρόλο στην δράση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Προχωρούν ακόμη σε αναλύσεις κλήσεων του τηλεφώνου του Τάσου Θεοφίλου, προκειμένου να εντοπισθεί με ποιους συνομιλούσε πριν και κυρίως μετά την ληστεία της Πάρου, ενώ έρευνα γίνεται και για άλλους αντιεξουσιαστές στην συμπρωτεύουσα.

Παράλληλα, εξετάζονται οι φάκελοι άλλων επιθέσεων από ομάδες αντάρτικου πόλης που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, όπως η απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης στο μετρό της Αθήνας τον Φεβρουάριο, αλλά και ενέργειες που έχουν αποδοθεί στις οργανώσεις «Μηδενική Ανοχή», «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές» και άλλες.

in.gr