Μεγάλες ανατροπές στα επιδόματα προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στη ΝΕΤ σημείωσε πως απορρίφθηκε η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ενώ υπάρχουν περιθώρια εξορθολογισμού της επιδοματικής πολιτικής, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να ζητήσει πίσω μέρος του εφάπαξ που καταβλήθηκε καθ\’ υπέρβαση.

Καταλαβαίνουμε ότι οι αντοχές της κοινωνίας είναι στο όριο, είπε ο υφυπουργός Εργασίας

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί το πλαφόν στις συντάξεις. Όπως είπε, οι μειώσεις, που θα αρχίσουν από το ποσό των 700 ευρώ και άνω, θα είναι μικρές αλλά υπαρκτές, ενώ θίγονται μερικώς οι επικουρικές και όχι οι κατώτερες.

Η εφεδρεία ξαναήρθε στις συζητήσεις με την τρόικα, όταν εκτιμήθηκε ότι οι περικοπές στο κοινωνικό κράτος είναι πολύ μεγάλες, σημείωσε ο υφυπουργός.

Έχουμε από τα ακριβότερα κοινωνικά κράτη στην Ευρώπη, πρέπει να κάνουμε περικοπές και στα προνοιακά επιδόματα, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει μια διόρθωση στα αναπηρικά επιδόματα στα επίπεδα του 2008- 2009.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός έκανε λόγο για «καλιμπράρισμα» των οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων: «Τα επιδόματα θα καταβάλλονται σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Μάλιστα, ανέφερε ότι μελετάται και κάποια επιδότηση του πρώτου και δεύτερου παιδιού.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook