Ως ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν, όχι μόνο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αλλά ολόκληρης της Κρήτης, περιέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, τη βελτίωση του οδικού τμήματος «Λάκκοι- Ομαλός», η σύμβαση της οποίας υπεγράφη στα Χανιά από τον ίδιο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο «Βελτίωση του τμήματος Λάκκοι – Ομαλός του οδικού άξονα Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός (Επαρχιακός δρόμος του Ν. Χανίων με αριθμό 32)», που θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, είχε προϋπολογισμό μελέτης 12.915.000 € (με Φ.Π.Α.) και με την έκπτωση του εργολάβου η σύμβαση υπογράφηκε στα 7.490.448,71 € (με Φ.Π.Α.). Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 (ΕΣΠΑ).

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα παραδοθούν στην κυκλοφορία 17,5 χλμ. δρόμου, κατασκευασμένου σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις, που θα εξυπηρετεί την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση της κυκλοφορίας, με βελτιωμένες συνθήκες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα- δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης- που μας δόθηκε η δυνατότητα να υπογράψουμε τη σύμβαση με μια μεγάλη εταιρία της Κρήτης, που θα ολοκληρώσει το έργο μέσα στο χρονοδιάγραμμα (των 750 ημερών) ή ακόμα και σε συντομότερο χρόνο, όπως ευελπιστούμε.

Θέλω να δηλώσω- πρόσθεσε ο κ. Αρναουτάκης- ότι είμαστε δίπλα στην Π. Ε. Χανίων αλλά και σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα του νησιού, για να μπορούμε μαζί σε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες και με το περιφερειακό συμβούλιο να ολοκληρώσουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό όραμα που έχουμε για την Κρήτη: να δούμε την Κρήτη με τα έργα υποδομής που χρειάζεται, αυτά που μπορούν να φέρουν χρήματα από τα τομεακά προγράμματα, να ολοκληρώνονται και να βάλουμε τη βάση για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαραράκης, τόνισε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα έργο-όνειρο για τους Χανιώτες και ιδιαίτερα τους Λακκιώτες ξεκινά. Ξέρω ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα στην εκτέλεση του έργου και θέλω να παρακαλέσω τους κατοίκους να τα κατανοήσουν, εξάλλου η ανάπτυξη δεν αφορά σε μερικούς αλλά στο σύνολο. Χαίρομαι σήμερα που με τον Περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή και τους περιφερειακούς συμβούλους ξεκινάμε ένα έργο πνοής για την περιοχή, που θα δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος».

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης, πρόσθεσε ότι το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα ενός διαχρονικού αιτήματος της τωρινής Δημοτικής Αρχής, αλλά και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που συμπίπτει και με τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ανακήρυξη του φαραγγιού της Σαμαριάς σε Εθνικό Δρυμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook