Με Κοινοβουλευτική του παρέμβαση, απευθυνόμενη προς τρεις Υπουργούς, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, έθεσε το «ζήτημα των παιδικών σταθμών» αιτούμενος της άμεσης Κυβερνητικής παρέμβασης.

Ειδικότερα, με ερώτησή του προς τους Υπουργούς: Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ιωάννη Βρούτση, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο κ. Αυγενάκης τόνισε τα εξής: «Το Πρόγραμμα εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής δημιουργήθηκε προκειμένου οι μητέρες, εργαζόμενες και άνεργες, να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η ουσιαστική διευκόλυνση των μητέρων στους δύσκολους και απαιτητικούς ρόλους μεταξύ της οικογενειακής και επαγγελματικής  ζωής».

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Βουλευτής, «στον Νομό Ηρακλείου σημειώθηκε μία μεγάλη αδικία, καθώς, αρκετά μεγάλος ήταν ο αριθμός των μητέρων που απερρίφθησαν. Ειδικότερα, με βάση τις καταγγελίες των επιλαχουσών  μητέρων του Ν. Ηρακλείου, καταρχήν ακυρώθηκε η βραδινή βάρδια, λόγω του περιορισμένου αριθμού των παιδιών που επελέγησαν για τους παιδικούς σταθμούς. Επίσης, οι μητέρες απερρίφθησαν από το διαγωνισμό με την αιτιολογία ότι δεν κατέθεσαν το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2011, συνοδευτικό της αίτησής τους και υπέβαλλαν μόνο ότι είχε εκτυπωθεί από το taxisnet, γεγονός που δηλώνει τη μη ολοκλήρωση των εργασιών από την εφορία, πράγμα που συντελέστηκε για πολλούς φορολογούμενους. Επιπροσθέτως, οι απορριπτέες μητέρες δεν κατόρθωσαν να υποβάλλουν ένσταση, καθώς στην αρμόδια αρχή δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν κάποιον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος να τους κατευθύνει για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά της ένστασης».

Ακόμα, ο Βουλευτής ανέφερε ότι βάση των καταγγελιών, πολλές μητέρες αμφισβητούν τον αξιοκρατικό και αμερόληπτο τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθώς ισχυρίζονται ότι επιλέχθηκαν μητέρες με χαμηλότερα μόρια στην πρωινή βάρδια, ενώ άλλες με περισσότερα κρίθηκαν απλώς επιλαχούσες.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά του φόρτου εργασίας που έχουν αναλάβει τα αρμόδια Υπουργεία λόγω των τρεχουσών, πολιτικών εξελίξεων. Ωστόσο, επειδή η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί μία κατάφωρη αδικία και φαίνεται να εμφανίζονται παρόμοια περιστατικά και σ’ άλλους Νομούς της χώρας, καθώς έχει λήξει η προθεσμία για τις απορριπτέες μητέρες να υποβάλλουν αίτηση σε δημόσιο παιδικό σταθμό, και συνεπώς, θα πρέπει οι εργαζόμενες να εγκαταλείψουν τη δουλειά ενώ οι άνεργες δεν θα καταφέρουν να βρουν εργασία, για να προσέχουν τα παιδιά τους κατά τη σχολική χρονιά, ζήτησε άμεση Κυβερνητική Παρέμβαση προκειμένου να διασφαλιστεί σε πρώτο επίπεδο η εγκυρότητα και η διαφάνεια του διαγωνισμού και δεύτερον αιτήθηκε την διαρθρωτική παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργών προκειμένου να εξοικονομηθούν οι αναγκαίοι χρηματικοί πόροι για την ικανοποίηση των αιτημάτων περισσότερων οικογενειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook