Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), εκτιμά πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν \”διαχειρίσιμη\”, αλλά θα ήταν επίσης \”πολύ δαπανηρή\”, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από τη γερμανική εφημερίδα \”Φρανκφούρτερ Ρουντσάου\”.

\”Μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν διαχειρίσιμη\”, αλλά \”θα συνοδευόταν από απώλεια ανάπτυξης και άνοδο της ανεργίας και θα ήταν πολύ δαπανηρή. Για την Ελλάδα, για όλη την Ευρώπη και επίσης για τη Γερμανία\”, δήλωσε ο Άσμουσεν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Αθήνα έχει τη θέση της στους κόλπους της ευρωζώνης και πως η παραμονή της σ\’ αυτή είναι \”στο χέρι της\”.

\”Πάντα εκπλήσσομαι βλέποντας με πόση ελαφρότητα ορισμένοι κερδοσκοπούν πάνω σε μια έξοδο καθώς και την περιφρόνηση με την οποία μιλούν για μέλη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος\”, συνέχισε.

Σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοσταθμό \”Ντόιτσλαντφουνκ\”, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ επανέλαβε τη γερμανική θέση σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα μια επιπλέον αναστολή όσον αφορά τις δημοσιονομικές περικοπές: πρέπει να περιμένουμε την έκθεση των δανειστών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) που προβλέπεται να υποβληθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν θα υπάρξει κάποια μεγάλη ανακοίνωση κατά τη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή στη γερμανική πρωτεύουσα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. \”Δεν θα υπάρξει διμερής απόφαση την Παρασκευή\”, δήλωσε ο Κάμπετερ, \”αλλά αποφάσεις με τρόπο συντεταγμένο, δίκαιο και διαφανή σε ευρωπαϊκό επίπεδο\”.

Η γερμανική εφημερίδα \”Μπιλντ\” γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της πως μπορεί να γίνουν παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, αλλά μόνο μέσα στο χρονικό πλαίσιο που ήδη προβλέπεται από το σχέδιο στήριξης.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook