Τη σχέση του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου, που συνελήφθη για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο, με την οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς επιβεβαίωσε πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία, σε ανακοινώσεις για την υπόθεση. Ο Θεοφίλου πήρε αναβολή για τη δίκη στο Αυτόφωρο, για τις 22 Αυγούστου, καθώς και για να απολογηθεί στον 10ο τακτικό ανακριτή.

Από τις ανακοινώσεις που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρ. Μανούρας προκύπτει πως ο Θεοφίλου είχε απασχολήσει την Αντιτρομοκρατική πριν από δύο χρόνια. Συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου 2010, ο 30χρονος εντοπίστηκε στο σταθμό ΚΤΕΛ του Αγρινίου να παρακολουθεί το χώρο, ενώ συνεργός του κατέβαινε από λεωφορείο που είχε έρθει από την Αθήνα, μεταφέροντας έναν μεγάλου μεγέθους σάκο.

Στις εκθέσεις που είχαν συνταχθεί τότε αναφερόταν ότι είχε πάρει μέρος με άλλα μέλη της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» σε επιχείρηση μεταφοράς όπλων στο Αγρίνιο.

Μετά τις συλλήψεις των μελών της οργάνωσης τον Δεκέμβριο του 2010 δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του, αλλά οι έρευνες για την ταυτοποίηση του ίδιου όσο και άλλων αγνώστων προσώπων, που περιγράφονταν στις δικογραφίες, συνεχίστηκαν.

Επίσης, σε έρευνα στο πατρικό του σπίτι στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε κάμερα προσαρμοσμένη στη σέλα ποδηλάτου. Στην κάμερα είχε βιντεοσκοπηθεί η Εθνική Τράπεζα της Λαμίας, καθώς και των γύρω δρόμων, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ετοίμαζαν κι άλλη ληστεία.

Η αστυνομία εντόπισε τον Θεοφίλου το Σάββατο 18 Αυγούστου κοντά στο Μετρό του Κεραμεικού. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, αντιστάθηκε σθεναρά και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Κατόπιν αυτού, συνελήφθη με την κατηγορία της αντίστασης.

Μετά την προσαγωγή του στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, ελήφθη γενετικό υλικό, το οποίο ταυτίστηκε απόλυτα με αυτό που ανιχνεύθηκε στο καπέλο που έπεσε από τον έναν εκ των δραστών κατά τη συμπλοκή του με τον οδηγό ταξί στην Πάρο.

Όπως διαπιστώθηκε, ξύρισε πρόσφατα το κεφάλι του για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά και εκινείτο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όσον αφορά τις κινήσεις του μετά τη ληστεία στην Πάρο, ο Θεοφίλου από 14 έως 16 Αυγούστου διέμενε σε ξενοδοχείο στην περιοχή Μοναστηρακίου της Αθήνας.

Στις 16 Αυγούστου αναχώρησε από την Αθήνα με τον ΟΣΕ για τη Λαμία, μέσω Λιανοκλαδίου, όπου υπάρχει ανταπόκριση γραμμής Λαμία – Στυλίδα. Η έκδοση εισιτηρίου είχε γίνει μια ώρα πριν την αναχώρηση.

Στις 18 του μήνα επέστρεψε από Λιανοκλάδι στην Αθήνα. Σύμφωνα επίσης με την Αστυνομία, ο Θεοφίλου είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 διέμενε με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη. Δεν είχε μόνιμο τόπο διαμονής, επισκεπτόταν περιστασιακά τη Θεσσαλονίκη και όταν βρισκόταν στην Αθήνα διέμενε σε διάφορα ξενοδοχεία των περιοχών Μοναστηρακίου και Κεραμεικού. Επίσης, δεν είχε επαγγελματική ενασχόληση.

Ζήτησε δικηγόρο

Οι αναβολές για το Αυτόφωρο και τον τακτικό ανακριτή δόθηκαν προκειμένου ο Θεοφίλου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Ο 30χρονος αντιεξουσιαστής ζήτησε να επικοινωνήσει με το γραφείο του δικηγόρου Σπύρου Φυτράκη, ο οποίος ανέλαβε τελικά και την υπεράσπισή του. Ζήτησε επίσης με επόμενο τηλεφώνημά του το απόγευμα να τον επισκεφθεί στο κρατητήριο ο κ. Φυτράκης ή συνεργάτης του.

Την Τρίτη ο Τάσος Θεοφίλου αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook