«Η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» ανέφερε την Δευτέρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται Δημόσια Διοίκηση λειτουργική, αποτελεσματική και αποδοτική.

«Αυτό θα επιτευχθεί με συστηματική και αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και του προσωπικού τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η  εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει.

«Η εργασιακή εφεδρεία, όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο. Το τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση. Η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων. Η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» είπε ο κ. Κουβέλης.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook