Την αντίθεσή του συγκέντρωση κρατικού χρέους ως μέσο αντιμετώπισης της κρίσης στην ευρωζώνη, επανέλαβε την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Σε δηλώσεις του από το Κίελο της Γερμανία, ο Ρέσλερ προειδοποίησε επίσης πως ο σημαντικότερος κίνδυνος για την γερμανική οικονομία είναι οι φωνές που ζητούν μεγαλύτερη εμπλοκή του κράτους στην οικονομία και την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

«Τα ευρωπαϊκά πακέτα διάσωσης δεν πρέπει να οδηγούν στη συγκέντρωση των κινδύνων και κατ’ επέκταση στη δημιουργία λανθασμένων κινήτρων», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

«Αυτό ισχύει και για το μέλλον της ευρωπαϊκής τραπεζικής εποπτείας» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις Ρέσλερ δείχνουν πως η αντίθεση της Γερμανίας στη δημιουργία εργαλείων, όπως τα ευρωομόλογα, παραμένει αμετάβλητη, ενώ δείχνουν παράλληλα σημάδια της εντεινόμενης ανησυχίας πως η συνεχιζόμενη κρίση στην ζώνη του ευρώ απειλεί πλέον και την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

«Για την ώρα, η ανάπτυξη στην Γερμανία απειλείται συγκεκριμένα από δύο πλευρές. Από τη από την ευρεία επιθυμία για περισσότερο κράτος και μεγαλύτερη κοινωνική ευημερία και από την άλλη, από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη που είναι κυρίως κρίση εμπιστοσύνης», τόνισε ο Φίλιπ Ρέσλερ.

 

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook