Μια σοβαρή υπόθεση παιδοφιλίας, εκβίασης και απειλής με θύμα ένα 15χρονο κορίτσι, που ζει σε δημοτικό διαμέρισμα της δυτικής πλευράς του νησιού, απασχολεί την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, που μπόρεσε με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων να εντοπίσει μέσω τηλεφώνου τον δράστη, διατάσσοντας την Κυριακή τη σύλληψή του, σε στρατόπεδο στη Χίο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα \”Δημοκρατική\” της Ρόδου πρόκειται για έναν ενήλικα που μπόρεσε μέσω του διαδικτύου και με τη χρήση λογαριασμού με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, να παγιδέψει την ανυποψίαστη ανήλικη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την συμπάθειά της και εν τέλει κατορθώνοντας να την πείσει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της.

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2012 όταν ο ενήλικας, που φέρεται να υπηρετεί σε στρατιωτική μονάδα στη Χίο, ξεκίνησε μέσω λογαριασμού που είχε φτιάξει στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου, να έχει επικοινωνία με την 15χρονη.

Εμφανιζόμενος με στοιχεία ταυτότητας A. G. φαίνεται να έμπαινε στο facebook μέσω του κινητού του τηλεφώνου από τα Γιάννενα, την Αθήνα και τη Χίο κάνοντας χρήση δύο τηλεφωνικών συνδέσεων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Αφού ανέπτυξε φιλική σχέση με την 15χρονη την έπεισε στην πορεία να του αποστέλλει φωτογραφίες της. Φέρεται μάλιστα να την έπεισε μεταξύ άλλων ότι υπηρετεί σε στρατιωτική μονάδα στη Ρόδο και συγκεκριμένα στις Καλυθιές.
Όταν η ανήλικη αποφάσισε να διακόψουν κάθε επικοινωνία που είχαν, ζητώντας του να σταματήσει να την ενοχλεί, τότε εκείνος φέρεται να ξεκίνησε να την απειλεί και να την εκβιάζει.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την 14η Μαΐου 2012 αφού υπέκλεψε τα στοιχεία από τον λογαριασμό της ανήλικης στο facebook μπήκε στο profile της και ανέβασε 370 φωτογραφίες που την απεικόνιζαν γυμνή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένες εξ\’ αυτών ήταν προϊόν μοντάζ.

Η οικογένειά της προχώρησε σε υποβολή μήνυσης σε βάρος του δράστη, στον αστυνομικό σταθμό Αφάντου και με τη συνδρομή του αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ι. Μητσιόπουλου διατάχθηκε ταχύτατα η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων που χρησιμοποιούσε αφού διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν στρατιώτης και δεν υπηρετούσε στις Καλυθιές. Εντοπίστηκαν τα στοιχεία της ταυτότητας του και το στίγμα του και από την έρευνα προέκυψε ότι υπηρετεί σε μονάδα στη Χίο.

Μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να μεταφερθεί στη Ρόδο και να οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Εξετάζεται αν ο δράστης, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού της ανήλικης είχε κατορθώσει να συνομιλεί προσποιούμενος την ίδια με άλλες φίλες της στο Facebook. Επιπλέον ερευνάται αν είχε διοχετεύσει γυμνές φωτογραφίες της 15χρονης σε τρίτους μέσω του διαδικτύου ή κινητών τηλεφώνων και αν τις εμπορεύτηκε καθ\’ οιονδήποτε τρόπο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία του Facebook έχει αποστείλει επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ενημέρωσε για περίεργες κινήσεις ομάδας που διατηρεί συγκεκριμένο προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έχει πολλές αναφορές από χρήστες του συγκεκριμένου ιστότοπου για ανεπιθύμητους επισκέπτες.
Μετά την επιστολή, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει τεράστια έρευνα, ώστε να \”καθαρίσει\” την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της \”Δημοκρατικής\” το κύκλωμα λειτουργεί ως εξής:

Τα μέλη του στέλνουν αιτήματα φιλίας σε γυναίκες, κυρίως νεαρής ηλικίας, και στη συνέχεια, αφού έχουν πρόσβαση στο προφίλ τους, κάνουν μοντάζ στις φωτογραφίες τους και τις παρουσιάζουν σε άσεμνες πόζες ή σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Μετά, στέλνουν αυτές τις \”πειραγμένες\” φωτογραφίες στις ανυποψίαστες γυναίκες και τους ζητούν τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων.

Τις εκβιάζουν μάλιστα ότι θα δημοσιοποιήσουν αυτές τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι νεαρές κοπέλες να υποκύπτουν στον εκβιασμό.

Στη συνέχεια και ενώ οι δράστες έχουν στα χέρια τους τούς αριθμούς, παίρνουν τηλέφωνο τα θύματά τους και τα υποχρεώνουν να κάνουν μαζί τους τηλεφωνικό σεξ, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις στις οποίες έχουν απαίτηση ακόμα και να συναντηθούν με τα θύματά τους, αν και δεν είναι γνωστό εάν τελικά αυτές οι συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί.

Ήδη οι αστυνομικοί της ΔΗΕ έχουν εντοπίσει τουλάχιστον τρεις ομαδικές σελίδες στο Facebook και τις έχουν \”κατεβάσει\”, καθώς το περιεχόμενο ήταν υβριστικό για τον γυναικείο πληθυσμό.

Στις συγκεκριμένες σελίδες οι χρήστες τους αναρτούσαν φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών, τα οποία είχαν πέσει θύματα αυτών των ασυνείδητων τύπων, και οι \”θαυμαστές\” της σελίδας τους έκαναν υβριστικά και σεξιστικά σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες -τις πιο πολλές φορές μονταρισμένες- των ανυποψίαστων γυναικών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook