Οι τρομακτικές εξελίξεις που ακολούθησαν τον σεισμό των 9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία έχει οδηγήσει δεκάδες χώρες να εκδώσουν ταξιδιωτική οδηγία για την Ιαπωνία.

Τουρκία, Αυστραλία, Βρετανία, Γαλλία, Ελλάδα, Καναδάς, Κροατία, Σλοβενία, Σολβακία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, ΗΠΑ., Φιλιππίνες είναι οι χώρες που έσπευσαν να προτρέψουν τους πολίτες τους να αποφύγουν τα ταξίδια στο Τόκιο.

Συγκεκριμένα: 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προειδοποίησε τους τούρκους υπήκοους να μην ταξιδεύουν στην Ιαπωνία. \”Προτείνεται στους πολίτες μας να αναβάλουν το ταξίδι τους για την Ιαπωνία σε αυτή τη φάση, αν δεν είναι απαραίτητο\”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να αναβαθμίσει την ταξιδιωτική της οδηγία που καλεί τους Αυστραλούς \”να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους να ταξιδέψουν\” προς την Ιαπωνία με βάση τις συμβουλές ειδημόνων σε θέματα πυρηνικής ασφάλειας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Κέβιν Ραντ κάλεσε τους πολίτες που δεν έχουν σοβαρό λόγο να βρίσκονται στην Ιαπωνία να εγκαταλείψουν το Τόκιο και τις οκτώ περιφέρειες της χώρας που έχουν πληγεί περισσότερο από το σεισμό και το τσουνάμι. Ο Ραντ είπε ότι αυτό κρίνεται απαραίτητο εξαιτίας των προβλημάτων στις υποδομές της χώρας, όπως η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και το σύστημα μαζικών μεταφορών, και δεν συνδέεται με την ανησυχία για τους ιαπωνικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες.

 Το Φόρειν Όφις της Βρετανίας συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στο Τόκιο και τη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Ο Καναδάς προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και τις περιοχές της βόρειας Ιαπωνίας που επλήγησαν περισσότερο από το σεισμό και το τσουνάμι. Οι Καναδοί κλήθηκαν επίσης να \”είναι εξαιρετικά προσεκτικοί\” αν ταξιδέψουν στην περιοχή του Τόκιο εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στις τηλεπικοινωνίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το σύστημα ηλεκτροδότησης.

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ιαπωνία εξέδωσαν και οι Κροατία, Σλοβενία και Σολβακία.

Παράλληλα, η γαλλική πρεσβεία στο Τόκιο κάλεσε τους γάλλους πολίτες που βρίσκονται στο Τόκιο να εγκαταλείψουν τη χώρα ή να κατευθυνθούν προς το Νότο. Ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την Air France να διαθέσει αεροσκάφη της για την απομάκρυνση των Γάλλων πολιτών και ότι ήδη υπάρχει κινητοποίηση.

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ιαπωνία εξέδωσαν και οι Γερμανία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Κορέα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν εξέδωσε το ανώτατο επίπεδο προειδοποίησης για 13 ιαπωνικές περιφέρειες λόγω του κινδύνου μόλυνσης από ραδιενέργεια, ενώ οι ΗΠΑ κάλεσαν τους αμερικανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών αξιωματούχων, να μην ταξιδεύουν στην Ιαπωνία αυτή την περίοδο.

Τέλος, οι Φιλιππίνες συμβούλευσαν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στην Ιαπωνία, αλλά δεν εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook