Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν τις επόμενες ημέρες, όσοι δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα προχωρήσει από τις αρχές του επόμενου μήνα σε διασταυρώσεις, προκειμένου να βρει τους φορολογούμενους εκείνους που… λησμόνησαν να υποβάλουν δήλωση και να εντοπίσει κρυφά εισοδήματα.

Προς την κατεύθυνση αυτή χθες το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε σχετική εγκύκλιο σε όλες τις εφορίες με την οποία ζητά να σταλούν στην ΓΓΠΣ το αργότερο έως τις 31 Αυγούστου όλες οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν στις εφορίες χειρόγραφα ή ταχυδρομικά. Ειδικότερα στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται πως όλες οι φορολογικές δηλώσεις που βρίσκονται στις ΔΟΥ ή έχουν ταχυδρομηθεί από τους φορολογούμενους και παραμένουν στο ταχυδρομείο θα πρέπει να αποσταλούν στην ΓΓΠΣ για καταχώριση και εκκαθάριση μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα.

Επίσης διευκρινίζεται ότι θα πρέπει οι προϊστάμενοι των εφοριών να μεριμνήσουν για την άμεση παραλαβή των δηλώσεων που βρίσκονται σήμερα στα ταχυδρομεία. Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται πως μετά τις 31 Αυγούστου θα ξεκινήσουν έλεγχοι από τη ΓΓΠΣ για όσους δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος συνεπάγεται, ειδικά για τη φετινή χρονιά την επιβολή πρόσθετου φόρου ίσου με το 2,5% του ετησίου εισοδήματος του παραβάτη, πέραν των λοιπών διοικητικών κυρώσεων που προβλέπει εδώ και πολλά χρόνια η ισχύουσα νομοθεσία.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook