Συνελήφθησαν την Κυριακή το πρωί, στον Άγιο Νικόλαο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου, ένας 27χρονος ημεδαπός και ένας 38χρονος Μαροκινός, που έκαναν ελληνο – μαροκινή συμμαχία για να «ξαφρίζουν» πελάτες καταστημάτων και αυτοκίνητα στον Άγιο Νικόλαος

Ειδικότερα, προχθές τα ξημερώματα, εντός καταστήματος «Καφε-Μπαρ», οι ανωτέρω ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από 24χρονη ημεδαπή, το πορτοφόλι της καθώς και διάφορα προσωπικά της έγγραφα, ειδοποιηθέντες αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας, αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο και τον 38χρονο.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, διαπιστώθηκε ότι το βράδυ της 18-08-2012, εντός καταστήματος «Εστιατόριο» οι ίδιοι δράστες αφαίρεσαν, από 67χρονη ημεδαπή, την προσωπική της τσάντα, η οποία περιείχε ένα (1) κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των εξήντα (60) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Το ίδιο βράδυ εντός καταστήματος «Εστιατόριο-Πιτσαρία» αφαίρεσαν, από 24χρονη αλλοδαπή υπήκοο Ηνωμένου Βασιλείου, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των δεκαεπτά (17) ευρώ.

Από την συνεχιζόμενη προανάκριση, προέκυψε επίσης, ότι ο 27χρονος και ο 38χρονος είχαν ενοικιάσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέπρατταν από κοινού κλοπές σε θαμώνες διαφόρων καταστημάτων και σε οχήματα στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, στο Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, ρολόγια χειρός, κοσμήματα, ρούχα, τέσσερις (4) κούτες περιέχουσες πακέτα από τσιγάρα και άλλα αντικείμενα.

Επιπλέον στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων ενενήντα πέντε (495) ευρώ και οκτώ (8) ναρκωτικά δισκία VULBEGAL FLUNITRAZERAM 2mg.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου στην κοινή οικία του 38χρονου με 26χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλγερίας, ο οποίος αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρείς (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρείς (3) φωτογραφικές μηχανές, δεκαπέντε (15) κινητά τηλέφωνα, τρείς (3) συσκευές αναπαραγωγής ήχου I-POD, γυαλιά ηλίου, 1 DVD, μία (1)τηλεόραση, χρυσά κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ, μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα, ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 1,2 γραμμαρίων και διαφόρων ειδών έγγραφα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου συνεχίζεται η προανάκριση για τη συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.