Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (21/8) η παρουσίαση του Αντώνη Βλοντάκη από τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, που επισημοποίησε την σπουδαία επιστροφή του \”μεγάλου\” Χανιώτη πολίστα μετά από 15 χρόνια.
Αναλυτικά η ενημέρωση του ΝΟΧ:
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων παρουσίασε την Τρίτη (21/8) το μεσημέρι, την έναρξη της συνεργασίας της με τον Αντώνη Βλοντάκη.
Ο 37χρονος πολίστας δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη χαρά για τον ίδιο να ολοκληρώσει τη σπουδαία καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε αλλά και στην πόλη που όπως είπε λατρεύει.
«Πάντοτε υπήρχε στην άκρη του μυαλού μου ότι θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στην ομάδα και στην πόλη, η οποία με ανέδειξε», δήλωσε αρχικά ο Αντ. Βλοντάκης, που συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Γενικά, είμαι από τους ανθρώπους που δεν ξεχνάνε… Κι εκτιμάνε και σέβονται. Είχα πάρει μία απόφαση πριν αρκετό καιρό να σταματήσω και να τερματίσω μία καριέρα που θεωρώ ότι με αντιπροσώπευε και η οποία μου πρόσφερε πολλές χαρές αλλά και αρκετές λύπες. Με έκανε πιο σοφό. Και πάνω εκεί που είχα κατασταλάξει και είπα ως εδώ, ήρθε η πρόταση από τα Χανιά, η οποία μ’ αιφνιδίασε… Όταν τα έβαλα στη ζυγαριά όμως, την αποχώρησή μου ή να βοηθήσω την ομάδα που με ανέδειξε και την πόλη που αγαπάω τόσο πολύ παίζοντας ακόμα μία χρονιά πόλο, υπερίσχυσε το συναίσθημα. Δεν πειράζει, η αποχώρηση μπορεί να περιμένει ακόμα λίγο… Αισθάνομαι ακόμα δυνατός. Αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω και γι’ αυτό το λόγο το κάνω. Η συμμετοχή μου φέτος στην ομάδα είναι ένα μικρό ευχαριστώ στο Ν.Ο. Χανίων και στην πόλη των Χανίων, η οποία όλα αυτά τα χρόνια, εμένα προσωπικά, οι άνθρωποί της, με έχουν στηρίξει. Λατρεύω αυτή την πόλη γιατί με έχει αγαπήσει πάρα πολύ»…
Σύμφωνα με τον Αντώνη Βλοντάκη, σημαντικό ρόλο στην απόφασή του αποτέλεσε το γεγονός ότι προπονητής στον Ν.Ο.Χ. είναι ο Μάκης Βολτυράκης, τον οποίο αποκάλεσε ως τον καλύτερο Έλληνα προπονητή.
«Σαφώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου η παρουσία του Μάκη Βολτυράκη στον πάγκο της ομάδος. Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει στα Χανιά πόσο τυχεροί είστε που έχετε τον καλύτερο Έλληνα προπονητή! Νομίζω ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω αποδείξει πως μίλαγα λίγο και έπραττα αρκετά… Δεν έχω ανάγκη να διαφημίζω τον εαυτό μου. Θα ήθελα όμως με την παρουσία μου στο Ν.Ο. Χανίων να δώσω ένα κίνητρο στα νέα παιδιά να έρθουν στο κολυμβητήριο ώστε μετά από χρόνια να δούμε το νέο Βολτυράκη, το νέο Βλοντάκη στις πισίνες. Παίκτες που θα μπορέσουν να κάνουν ανάλογη ή καλύτερη πορεία από εμάς. Μέτρησε πάρα πολύ το γεγονός ότι είναι ο Μάκης Βολτυράκης στην ομάδα γιατί, εσείς το ξέρετε και καλύτερα, αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς με το κεφάλι, τότε τα πόδια δεν ακολουθούν», δήλωσε ο Χανιώτης πολίστας.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ν.Ο. Χανίων Χαρούλα Πράπα Μυλωνάκη, επεσήμανε ότι είναι τιμή για τον Ν.Ο. Χανίων να έχει στις τάξεις της τον Αντώνη Βλοντάκη, αναφέροντας πως είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην Χανιώτικη υδατοσφαίριση τα τελευταία χρόνια.
«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα προσωπικά να καλωσορίζω και να υποδέχομαι στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου, ένα σωματείο που τον ανέδειξε, τον Αντώνη Βλοντάκη. Νομίζω πως είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην Χανιώτικη υδατοσφαίριση τα τελευταία χρόνια. Μετά από 15 χρόνια, όταν το 1997 ο Αντώνης έφυγε από τα Χανιά για τον Ολυμπιακό, ανερχόμενος τότε αστέρας του πόλο, στα μεγάλα σαλόνια, στις μεγάλες ομάδες… Πήρε ό,τι μπορούσε να πάρει και ξαναγύρισε στα Χανιά. Για μας, αποτελεί τεράστια τιμή. Χαιρόμαστε που τον έχουμε μαζί μας, τον καλωσορίζουμε και είμαστε σίγουροι ότι ο Αντώνης θα προσφέρει στον Όμιλο και στην πόλη από την οποία ξεκίνησε, ό,τι καλύτερο μπορεί. Και είμαι σίγουρη ότι έχει να προσφέρει πάρα πολλά», ήταν οι δηλώσεις της προέδρου του Ν.Ο.Χ.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος του Ομίλου και έφορος του τμήματος υδατοσφαίρισης, Σπύρος Μαραγκουδάκης: «Θα ήθελα να καλωσορίσω και να ευχαριστήσω τον Αντώνη για την απόφασή του να επιστρέψει στο σωματείο από το οποίο ξεκίνησε. Πιστεύω ότι πρόκειται για μία συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, υπό την έννοια ότι στα περισσότερα σωματεία αγωνίζονται Χανιώτες αθλητές που ξεκίνησαν την καριέρα τους από τα Χανιά. Θέλω να πιστεύω ότι το παράδειγμα του Αντώνη θα το ακολουθήσουν και άλλοι αθλητές», ήταν οι δηλώσεις του κ. Μαραγκουδάκη.
Ο Αντώνης Βλοντάκης δεν παρέλειψε να κάνει και μία μεγάλη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα του πόλο, εκφράζοντας εν τέλει την αισιοδοξία του ότι μετά την κρίση που διαπερνά θ’ ακολουθήσει η μεγάλη ανάκαμψη…
«Με την καραμέλα της οικονομικής κρίσης, τα πιο εύκολα αθλήματα για να χτυπηθούν, είναι αυτά που έχουν τη λιγότερη δημοτικότητα», είπε ο αρχικά ο 37χρονος πολίστας, που συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Παρόλη την κρίση που περνάει η χώρα μας και ταυτόχρονα περνούν και άλλες Μεσογειακές χώρες ως επί το πλείστον, βλέπουμε αθλήματα που είναι λαοφιλή και δεν τους έχει αγγίξει η ίδια κρίση… Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας στα προβλήματα. Όμως στην Ελλάδα έχουμε την τάση να είμαστε άνθρωποι των άκρων. Αντί να δουν με συμπάθεια την προσπάθεια που γίνεται από πολλούς ανθρώπους για να διατηρηθεί το άθλημά μας σε πολύ υψηλό επίπεδο, δεν πάνε πολλά χρόνια άλλωστε που η Εθνική μας ομάδα ήταν ανάμεσα στις 4 κορυφαίες του κόσμου, προτίμησαν να το καρατομήσουν… Να το πνίξουν οικονομικά και να μην το βοηθήσουν καθόλου. Να κόψουν όλα τα προνόμια που θα μπορούσαν να φέρουν κόσμο στα κολυμβητήρια. Να έχουν τα παιδιά κίνητρο ώστε να κάνουν αυτό το πράγμα που αγαπάνε, με επιπλέον ζήλο. Να πετύχουν κάτι και να μη σκέφτονται μετά από κάποια χρόνια ότι δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα ας πούμε… Δεν είναι οικονομικό το ζήτημα όμως. Δυστυχώς έρχεσαι κάποια στιγμή ενώπιον ενός διλήμματος αν πρέπει να σταματήσεις και να διαβάσεις αν θες να κάνεις κάτι στη ζωή σου ή να δώσεις ό,τι έχεις και δεν έχεις, να γίνεις μεγάλος αθλητής και να μπορέσει το κράτος να σου δώσει σαν επιβράβευση μια επαγγελματική αποκατάσταση. Αυτό το πετύχαμε πάρα πολλοί αθλητές στο παρελθόν. Έδειξε πως είναι ένα πετυχημένο μοντέλο αλλά ξαφνικά, μέσα σε ένα βράδυ, καρατομήθηκε. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Πιστεύω γενικότερα στους ανθρώπους. Και πιστεύω ότι μετά από μια μεγάλη κρίση, συνήθως υπάρχει μια μεγάλη ανάκαμψη. Θέλω να πιστεύω ότι το πόλο, επειδή έχει πληγεί πάρα πολύ απ’ όλη αυτή την ιστορία, θα βγει πιο δυνατό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook