Ξεκινά από την Τετάρτη η υπογραφή των συμβάσεων που εκκρεμούν εδώ και καιρό με τους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την τακτική πληρωμή των επισκέψεων των συμβεβλημένων γιατρών εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του μηνός, σύμφωνα και με τις συμβατικές υποχρεώσεις του οργανισμού.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση του κ. Σαλμά με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο, παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη και του αντιπροέδρου Κυριάκου Σουλιώτη.

Οι γιατροί έχουν αποφασίσει την αναστολή συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ από τις 3 Σεπτεμβρίου, αν δεν τους καταβληθούν τα οφειλόμενα.

Ο κ. Σαλμάς εξέφρασε επίσης την πρόθεση του να δοθούν θετικά κίνητρα σε όσους γιατρούς συμβάλουν στον εξοθρολογισμό των δαπανών.

Στο μεταξύ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη ζητά τη συγκρότηση επιτροπής διαχειριστικού ελέγχου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των υγειονομικών κλάδων, η οποία θα εξετάζει τη διαχείριση των πόρων και τον καταμερισμό αυτών με ισότιμο τρόπο.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook