Μετά από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αρχικά με τον Δήμαρχο Βιάννου, κ. Παύλο Μπαριτάκη και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο Παρακαταθηκών και Δανείων, κ. Αλέξανδρο Αντωνόπουλο και με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, υπήρξε και γραπτή παρέμβαση (η οποία κοινοποιήθηκε και στον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα), με την οποία ο Βουλευτής αιτήθηκε να ισχύσουν τα συμφωνηθέντα για τη ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου Βιάννου.

 Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι: «Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε πολυμελής αντιπροσωπεία, ο Πρόεδρος του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε ρύθμιση χρέους του Δήμου Βιάννου μέσω του παγώματος της καταβολής των τοκοχρεολυτικών δόσεων των ταμείων για δύο χρόνια και για το εναπομείναν ποσό μετά τα δύο έτη θα υπήρχε διακανονισμός για την εξόφληση του σε είκοσι πέντε έτη».

Ωστόσο, μετά από ενέργειες του Δημάρχου Βιάννου, υπηρεσιακοί παράγοντες εν αγνοία του Προέδρου Παρακαταθηκών και Δανείων, απέστειλαν απάντηση σχετικά με το θέμα της ρύθμισης των χρεών του Δήμου Βιάννου, επικαλούμενοι απλά και τυπικά τον Νόμο, μη λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα είχαν συζητηθεί τρεις βδομάδες πριν στο γραφείο του Προέδρου.