Οκτώ ΠΑΕ, ανάμεσα σε αυτές και οι ΟΦΗ, Πλατανιάς, δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό συμμετοχής στη Super League από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Η Κέρκυρα, η Βέροια και ο Λεβαδειακός ήταν οι ομάδες που πήραν άδεια, πέρα των Ολυμπιακού, Ατρομήτου, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθης και ΠΑΣ Γιάννινα, που είχαν εξασφαλίσει εδώ και καιρό το πιστοποιητικό συμμετοχής. 
Πάντως στις κρητικές ΠΑΕ δεν υπάρχει ανησυχία για την εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League.
Ο ΟΦΗ κατάφερε να εξασφαλίσει παράταση μέχρι την Παρασκευή (24/8) για την κατάθεση της φορολογικής ενημερότητας, αφού έχουν σταλεί τα έγγραφα στην Ε.Ε.Α. που δείχνουν ότι η ηρακλειώτικη ΠΑΕ έχει κάνει αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ Ηρακλείου για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της.
Όσον αφορά το θέμα της εγγυητικής επιστολής ακόμα και αν υπάρξει καθυστέρηση στην παράδοσή της ο Όμιλος κινδυνεύει με χρηματικό πρόστιμο.
Σε ότι έχει να κάνει με τον Πλατανιά η Ε.Ε.Α. δεν του έδωσε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, λόγω του ότι δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα το μετοχικό κεφάλαιο. 
Επειδή αυτό φαντάζει δύσκολο να γίνει έως και την Παρασκευή (24/8) η χανιώτικη ομάδα θα πρέπει να προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα χρήματα για την κάλυψη του Μ.Κ. υπάρχουν, κάτι που αναμένεται να γίνει.
Αναλυτικά η απόφαση της Ε.Ε.Α.:

\”Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) στη σημερινή συνεδρίαση της αποφάσισε τα εξής:

1. Τη χορήγηση πιστοποιητικού στις:

ΠΑΕ Κέρκυρα

ΠΑΕ Βέροια

ΠΑΕ Λεβαδειακός

και στα:

ΤΑΠ Α.Σ. Άρης

ΤΑΠ Α.Ο. Κηφισιάς

ΤΑΠ Φοίνικας Σύρου

2. Η Επιτροπή επιφυλάχθηκε για τη χορήγηση ή μη πιστοποιητικού λόγω ελλείψεως απαραίτητων δικαιολογητικών, τα οποία και ζήτησε να προσκομισθούν έως τις 24-8-2012, στις κάτωθι ΠΑΕ:

Παναθηναϊκός

Πλατανιάς Χανίων

Πανθρακικός

ΠΑΟΚ

Άρης

ΟΦΗ

Πανιώνιος

ΑΕΚ

3. Χορήγησε άδεια απόκτησης (άδειες 69Α)

του 54% των μετοχών της ΠΑΕ Κεραυνός Γλυφάδας στον κ. Ευάγγελο Ασλανίδη.

άνω του 33% στην Supporters Club Α.Ε της ΠΑΕ ΑΕΚ και

του 13,87% στον κ. Θεόδωρο Κιούλο και του 13,88% στον κ. Θωμά Λιμπαντζή της ΠΑΕ Κέρκυρας.

4. Απέρριψε λόγω εξόφλησης απαίτησης την αίτηση των Αθανασίου Τερζή και Ιωάννη Τακουρίδη περί μη χορήγησης πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 του Ν.2725/99, στο Τ.Α.Π. Α.Σ. Αρης.

5. Εκκρεμεί έκδοση απόφασης για την αίτηση του πετοσφαιριστή Ολέκσι Γκάτιν και του προπονητή Κωνσταντίνου Τσίγκου περί μη χορήγησης πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 του Ν. 2725/99, στο Τ.Α.Π. Γ.Σ. Λαμίας.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για τις 24-8-2012 και ώρα 12.00\”.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook