Σειρά επιθέσεων δέχτηκαν το τελευταίο 24ωρο ιστότοποι βρετανικών υπουργείων και κρατικών φορέων με αφορμή, όπως φαίνεται, την υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ. Η ομάδα των Anonymous ανέλαβε άτυπα την ευθύνη για τις εν λόγω επιθέσεις όπως και για την επίθεση στον ιστότοπο του ρωσικού δικαστηρίου που καταδίκασε το γυναικείο συγκρότημα των Pussy Riot.

Από το πρωθυπουργικό γραφείο και το υπουργείο Εσωτερικών έγινε γνωστό ότι παρουσιάστηκαν μικρά προβλήματα ή ότι αποτράπηκαν προσπάθειες να προκληθούν προβλήματα.

Σημαντικότερα ήταν τα προβλήματα στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο διευκρίνισε ότι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας κατά διαστήματα αντιμετώπιζαν προβλήματα στην πρόσβαση. Προσθέτει ότι δεν παραβιάστηκαν ευαίσθητα δεδομένα.

Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα Anonymous, μία χαλαρή ομάδα οι οποίοι κατά καιρούς επιτίθενται σε ιστοτόπους σε διαμαρτυρία για κρατικές ή κυβερνητικές αποφάσεις ή πρακτικές.

Οι επιθέσεις σχετίζονται με τη διαμάχη Βρετανίας και Ισημερινού για τον Τζούλιαν Ασάνζ ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία της νοτιοαμερικανικής χώρας στο Λονδίνο για να αποφύγει τη σύλληψη και μία πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ με αφορμή την υπόθεση της διαρροής διπλωματικών εγγράφων στο Wikileaks.

Παράλληλα με αυτές τα περιστατικά επίθεση δέχτηκε και η ιστοσελίδα του δικαστηρίου στη Μόσχα όπου έγινε η δίκη του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot.

Άγνωστοι παραποίησαν την σελίδα του δικαστηρίου Χαμοβνισέσκι και ανέβασαν βίντεο και συνθήματα κατά του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν. Με μήνυμα τους δηλώνουν ότι ανήκουν στους Anonymous.

Τρία από τα μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή σε φυλάκιση δύο ετών «για χουλιγκανισμό υποκινημένο από θρησκευτικό μίσος» προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook